"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li Tayyar'dan Necdet Özel'e şok ima

15 Mayıs 2015, Cuma 12:26
AKP milletvekili Şamil Tayyar, orduda Necdet Özel nedeniyle “paralel örgüt operasyonu” yapılamadığını söyledi. Tayyar’ın sözlerinin Özel’in raporlu olduğu döneme denk gelmesi de dikkat çekti.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar dün TGRT haber’e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tayyar, emniyette ve yargıda Cemaat operasyonlarının ve ihraçların devam ettiğini, ancak orduda aynı sürecin yürütülemediğini söyledi. Tayyar, karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, “milli mücadelede” diğer kurumlara göre geride kalmasının irdelenmesi gerektiğini savundu.

ÖZEL’İN ‘CEMAAT ZAFİYETİ’

Şamil Tayyar bu durumun kaynağının Necdet Özel olduğunu ileri sürerek "Belki 3-5 gün sonra emekli olacak, elini taşın altına sokmak istemiyor" dedi.

Şamil Tayyar değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde cemaat ile mücadelede, çok güçlü ve etkin bir rol üstlenmedi. Keşke devletin diğer kurumlarında olduğu gibi, Özel Paşa da bu konuda daha gayretli olsaydı. Bu inceleme ve savuşturmalar daha erken başlar, mesafe alırdı. Ordudaki paralelciler ile ilgili çok sayıda ihbar geldiğini biliyoruz; ama şahsi olarak ben bunların yerine getirilmediği kanaatindeyim. Burada da Sayın Genelkurmay Başkanı'nın rolü olduğunu düşünüyorum. Daha katı, keskin ve mücadeleci olabilirdi.”

‘ORDUDA OPERASYONU ENGELLİYOR’

Şamil Tayyar, açıklamalarını Necdet Özel’in orduda Cemaat operasyonlarını engellediği iddiasıyla sürdürerek şunları söyledi:

"Emniyette operasyon yapıldı. Yargıda ihraçlar devam ediyor. Peki; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ne oldu? Üstelik daha kolay karar alabildikleri halde... Karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, milli mücadelede diğer kurumlara göre geride kalmasının mutlaka irdelenmesi gerekiyor. Paralel yapı ile mücadele, TSK'da diğer kurumlarla mukayese edildiğinde daha yavaş yürüyorsa, ben bunda Sayın Genelkurmay Başkanı'nın tavrının önemli rolü olduğunu düşünüyorum.”

‘SEBEBİNİ BİLİYORUM’ İMASI

Şamil Tayyar, Necdet Özel’in Cemaat’le mücadele konusundaki zafiyetlerinin “sebebini bildiğini, ancak bunları açıklamak için henüz erken olduğunu” da ileri sürdü.

Tayyar’ın açıklamalarının Genelkurmay Başkanı’nın raporlu olduğu dönemde gelmesi de dikkat çekti.

Okunma Sayısı: 2101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    15.5.2015 19:03:53

    Dünya makam ve mevkisi için insanları satanların ne dünyaları nede ahiretleri iyi olmaz.ALLAH bu insi şeytanların şerrinden tüm insanları muhafaza etsin.

  • taha tahsin

    15.5.2015 15:46:57

    BU NASIL ANLAYIŞ.DÜNÜN HIZLI ANTİ ERGENEKONCUSU ŞİMDİ OLDU CEMAAT DÜŞMANI. BÖYLE BİR FİKİR DAĞINIKLIĞI OLABİLİR Mİ. RÜZGARA GÖRE KOVBOYLUK.

  • Turgay Namdar

    15.5.2015 15:24:35

    Ne günlere kaldık. Cemaatlerin yasa dışı ilan edilmesini akp istiyor, asker direniyor. Bu süreç ordunun dizginlerini o adamın elinden kurtarmasıyla neticelenir inşallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı