"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li vekil: Avrupa, güçlü bir Türkiye istemiyor

12 Mart 2017, Pazar 11:13
TBMM Başkan Vekili ve AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Avrupa ülkelerinin Türk bakanlara yönelik uygulamalarını eleştirirken, "Avrupa, güçlü bir Türkiye istemiyor" dedi.

AKP'li Ahmet Aydın, referandum çalışmalarını memleketi Adıyaman'da sürdürürken  Hollanda Hükümeti'nin Roterdam kentinde toplantı planlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na uçuş izni verilmemesine tepki gösterdi. Aynı durumun devam etmesi halinde Türkiye'nin de kendine göre yaklaşımları olacağını kaydeden Aydın, şöyle dedi:

"Bu tür yaklaşımlar Almanya, Hollanda, Avusturya gibi farklı ülkelerden de geliyor. Tabii kapılarını sonuna kadar açan ülkelerde var, onlara da teşekkür ediyoruz, olması gereken de budur. Ama bir Dışişleri Bakanı düşünün ki zaten işi dış politikadır, dışarılarda gezmektir. Ülkemizin menfaatleri ve dünya barışı açısından ciddi adım ve programlar yapıyorlar. Böyle bir noktada bu ülkelerin tavırları çok sert noktaya gelirse, Türkiye'nin kendine göre atacakları adımlar olacaktır. Türkiye'nin de kendine göre yaklaşımları olacaktır. Türkiye, o eski Türkiye değil, kusura bakmasınlar. Avrupa'nın isteği o eski Türkiye'yi Türkiye'de kalması. Bütün terör örgütleri karşı çıkıyor; bu referanduma 'Hayır' diyor. Avrupa'sı, Almanya'sı, Hollanda'sı, 'Hayır' diyor. Bunlar Türkiye'nin dostları mı gerçek manada, Türkiye'nin geleceğini düşündüğü için mi 'Hayır' diyorlar? Tam tersi. Vatandaşlarımıza bunu özellikle söylüyoruz. 'Evet'le Türkiye makas değiştirecek, Türkiye o eski Türkiye'nin kalıntılarında kurtulacak, Türkiye Avrupa'nın, Batı'nın güdümünde bir Türkiye değil, tam bağımsız bir Türkiye olacak. Bu Türkiye'nin istikbal ve istiklalin mücadelesidir. Dolayısıyla Avrupa, güçlü bir Türkiye istemiyor."

"REFERANDUM SİYASİ BİR SEÇİM DEĞİL"

Referandumun siyasi bir seçim olmadığını savunan Aydın, BBP ve MHP'nin 'Evet' oyu kullanılması yönünde karar aldıklarını birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun da destek verdiğini anlatırken, "Bu referandum siyasi bir seçim, şu veya bu şahsın meselesi değil. Bu memleket. Türkiye'nin gelecek meselesi. Türkiye'nin istiklal ve istikbal meselesi, vatandaşların bu bakımdan dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu

DHA

Etiketler: ahmet aydın, akp, avrupa
Okunma Sayısı: 1181
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı