"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li vekilden ilginç Ak Saray savunması

20 Aralık 2014, Cumartesi 18:07
AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yakında devletin merkezi olacağına tepki gösteren muhalefet partisi milletvekillerine dönerek “Devlet kendisine bir arazi üzerinde bir bina yapıyor, bunu yargıya ve size soracak değil.” dedi.

Muhalefet sıralarındaki tepki uğultuları üzerine Erdinç, “Konuşmamdan çok rahatsız oldunuz. Rahatsız olacaksınız. Bundan sonra daha çok fazla rahatsız olacaksınız.” ifadelerine kullandı. Erdinç, devletin kimseden izin almasına gerek olmadığını savundu. 

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşülmeye devam edilirken öğleden sonraki oturuma Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Osmanlıca damgasını vurdu. AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Osmanlıcanın bugün konuşulan dilin özü olduğunu ve alfabesinin Arap harflerin Türkçeye uyarlanmış hali olduğunu kaydetti. Erdinç, “Osmanlıcıya olan tepki her ne kadar fazla dillendirilmese de aslında Arap alfabesine olan hırstan, İslamofobi’den ortaya çıktığını düşünüyorum.” dedi.

“DEVLET KİMSEDEN İZİN MİZİN ALMAYACAK”

Erdinç’in Meclis kürsüsünden “Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) millet egemenliğinin aynası olan TBMM üzerindeki vesayetini ve varlığını sorguluyorum. Yargı sistemin hükümet üzerindeki soğuk vesayetini sorguluyorum.” sözleri muhalefet sıralarının tepkisine neden oldu. Tepkilere “Artık bundan sonra sorgulanmayanları sorgulayacağız” diye devam eden Erdinç, “Yakın zamanda tümüyle hizmete girecek Cumhurbaşkanlığı Sarayı’mız bu devletin merkezi olacaktır.” deyince muhalefet sıralarından “Haram” sesleri yükseldi. 

“BUNDAN SONRA DAHA ÇOK RAHATSIZ OLACAKSINIZ”

Muhalefet milletvekillerinden “haram” tepkisi üzerine ise AK Parti Milletvekili Erdinç, “Devlet kendisine bir arazi üzerinde bir bina yapıyor, bunu yargıya ve size soracak değil! Böyle devlet olmaz, kimseye de sormayacak. Kimseden de izin mizin almayacak. Devlet yönetmek çocuk oyuncağı değil. Devletin bir iradesi var.” diye konuştu. Muhalefet sıralarındaki tepki uğultuları üzerine Mehmet Şükrü Erdinç, “Konuşmamdan çok rahatsız oldunuz. Rahatsız olacaksınız. Bundan sonra daha çok fazla rahatsız olacaksınız.” ifadelerine kullandı.

Okunma Sayısı: 1078
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı