"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP, milletvekillerine S-400’ü anlattı

11 Ocak 2018, Perşembe 14:58
AK Parti, Türkiye'nin Rusya'dan satın alacağı S-400 hava savunma sistemlerini milletvekillerine hazırlanan bir bilgi notu ile anlattı. S-400'lerle ilgili teknik bilgilere de yer verilen bilgi notunda S-400'lerin kontrolünün TSK tarafından sağlanacağı, ayrıca S-400'lerin NATO sistemine entegre edilmeyeceği ifade edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın imzası ile milletvekillerine dağıtılan 5 sayfalık bilgi notunda, Türkiye'nin S-400'e duyduğu ihtiyaç, gerekçeleriyle anlatıldı.

'IŞİD, YPG VE SURİYE'DEN GELEN TEHDİTLER…'

IŞİD, YPG ve Suriye yönetiminin Türkiye'yi direkt olarak etkileyecek tehditler arasında yer aldığı belirtilen, bilgi notunda şu ifadelere yer verildi:

"Uzun vadeli düşündüğümüzde bölge ülkelerinin silahlanmaya çok büyük paralar harcaması, füze teknolojilerine önem vermesi ve sert gücün bu bölge için önemli bir politika aracı olması ‘güvenlik ikilemi' (Security Dilemma) konseptinin de bir gereği olarak askeri alanda hamleler yapmamıza sebebiyet vermektedir. Ayrıca askerî gücü artan ülkenin, dış politikada bağımsız hareket etme kapasitesinin de arttığı gerçeği üzerinden bakıldığında, Türkiye'nin bağımsız dış politika izleyebilmek için askerî kapasitesini artırması önemli bir husustur."

'ABD VE ALMANYA'NIN PATRİOTLARI ÇEKMESİ ETKİLİ OLDU'

AK Parti'nin milletvekillleri için hazırladığı bilgi notunda, ABD ve Almanya'nın 2013 Şubatı'nda Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı Malatya'ya konuşlandırdığı hava savunma sistemi olan Patriotlar'ı 2016 yılında kaldırmasına da atıf yapılarak, bu durumun, "Türkiye'nin hava savunma sistemine duyduğu ihtiyacı etkileyen unsurlardan biri olduğu" ifade edildi.

'SİSTEMİN KONTROLÜ TAMAMEN TSK'DA OLACAK'

Bilgi notunda S-400 sisteminin NATO'nun hava savunma ağına entegre edilmeyeceği ve bağımsız olarak kullanılacağı da yinelendi.

Notta "Aynı anda hem hava araçlarına hem de balistik füzelere karşı etkin olan S-400 sisteminin kontrolü tamamen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olacak ve S-400 sistemi herhangi bir dış unsura bağlantısı olmadan bağımsız bir şekilde görev yapabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Okunma Sayısı: 1534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı