"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP olağanüstü kongreye gidiyor

04 Mayıs 2016, Çarşamba 21:29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun merakla beklenen görüşmesi sona ererken görüşmeden AKP'de olağanüstü kongre kararı çıktığı, Davutoğlu'nun aday olmayacağı belirtildi.

AKP'de yetkilerinin tırpanlanmasının ardından istifası konuşulan Başbakan Davutoğlu'nun yarın sabah AKP Merkez Yürütme Kurulu'nu topladıktan sonra düzenleyeceği basın toplantısında olağanüstü kongre kararını açıklayacağı öne sürüldü.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Ahmet Hakan'ın ‘Tarafsız Bölge' programında "AK Parti olağanüstü kongreye gidiyor" açıklamasında bulundu.

Reuters haber ajansı da, ismi açıklanmayan üst düzey bir parti yetkilisine dayandırdığı haberinde, partinin olağanüstü kongreye gitmesinin beklendiğini bildirdi.

'DAVUTOĞLU ADAY OLMAYACAK'

Öte yandan aynı programda, hükümete yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi ise, "Kongreye gitmeden çözüm olmayacağı yönünde görüş birliğine varılmış. Ahmet Davutoğlu aday olmayacak. Kongre Ramazan'dan önce toplanacak" diye konuştu.

'İSTİFA ETMİŞ BİR BAŞBAKAN OLARAK VEDA ETMEYECEK'

Selvi şöyle devam etti: "Davutoğlu istifa etmiş bir başbakan olarak veda etmeyecek. Kongrede aldığı emaneti, yine kongrede bırakacak. Krizi yumuşatarak, zarif bir şekilde veda etmeyi tercih ediyor. AK Parti ve kamuoyuna ‘Sizinle sorunum yok ama bu işin yürümeyeceği ortaya çıktı. Ben bu işi kongereye teslim ediyorum' mesajı verecek."

'KONGRE EN GEÇ 5 HAZİRAN'DA'

Reuters'e konuşan AKP'li bir yetkili kongrenin 21 Mayıs'ta bile yapılabileceğini, ancak en geç Ramazan ayından önceki son pazar gününe denk gelen 5 Haziran'da gerçekleştirileceğini söyledi.

SENCAR: ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NU UĞURLUYOR

Kritik zirveyi CNN Türk'e değerlendiren Metropoll araştırma şirketi sahibi Özer Sencar ise, "Pelikan dosyasında da ortaya çıktı. Sayın Erdoğan, Davutoğlu'nu uğurluyor. Bu dosya Davutoğlu döneminin bittiği görülüyor. Tayyip Bey'in işaret ettiği kişi, genel başkan ve başbakan olacaktır" şeklinde konuştu.

CNN Türk'e konuşan cumhurbaşkanlığı kaynakları da görüşmenin ardından ‘haftalık olağan kabul'ün sona erdiğini, herhangi bir açıklama yapılmayacağını söylemişti. İkili arasındaki olağan görüşmelerin ardından da açıklama yapılmıyordu.

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki kritik görüşme 100 dakika sürmüştü. İkili beklendiği gibi 18.00'de değil, yaklaşık 40 dakika rötarla bir araya gelmişti.

Görüşme süresinin uzunluğu dikkat çekmişti. Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki olağan görüşmeler genelde 45 dakika sürüyordu. Normalde perşembe günleri gerçekleşen randevu bugüne alınmıştı.

 

Etiketler: akp, kongre
Okunma Sayısı: 2351
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    5.5.2016 06:35:30

    Eğer sayın Cumhurbaşkanının ailesinden biri(oğlu,kızı veya damatları)partinin başına geçmezse sayın Cumhurbaşkanıyla hiç kimse çalışamaz.(hızından dolayı)zira istisnasız her konuda emir almak,hiç hükmünde olmak istemezler.çünkü davul boyunlarında olduğuna göre tokmak başka bir elde olsa fıtrata aykırı olur.nitekim bu güne kadar böyleydi onun için davutoğlu tokmağı eline almak isteyince verilmedi. Tahminen o da davulu tokmaksız boynunda taşımak istemedi.Emaneti iade edecek.Kimse emanetçi olmak istemez,şüphesiz haysiyet bunu gerektirir.Davutoğlu'nun her yaptığına hariçten müdahale vardı ve rahatsız oluyordu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı