"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP, 'reform' dediği kuralı esnetiyor

23 Ağustos 2015, Pazar 15:13
Başbakan Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar, 7 Haziran'dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes, bu ulvi ve milli görev için elini taşın altına koyar. Birlikte, suhuletle temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz" dedi.

TÜZÜK DEĞİŞTİRİLİYOR

Davutoğlu, AKP'nin 3 dönem kuralına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel bir durum hasıl oldu. Çok kısa bir sürede 2 ayda, 3-4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve 2 dönemdir tecrübe edinmiş arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer 3 dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur. Bir heyet oluşturduk, bir tüzük heyeti, son MYK'da. Tüzük heyetinde bu konuda çalışma talimatı verdim ama tüzüğümüzde sadece bu değil, başka değişikliklerin olmasını da planlıyoruz."

ERDOĞAN, "SİYASETTE BİR REFORM" DEMİŞTİ

Oysa dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu (3 dönem seçilme kuralı) neyi getirdi? Millet bize inandı. 'Bunlar bu koltuğa yapışmıyor' Bu Türkiye'nin siyasetinde bir reformdur'' demişti.

Erdoğan, canlı yayına katıldığı Fatih Altaylı'nın programında ''Bu kararı alıyoruz ama biz bir davanın mensupları olarak, bir defa geriyi tıkamayacağız, ileriye sürekli insan yetiştirmemiz lazım. ABD'de de adam 2 dönem azami başkanlık sisteminde başkanlık yapıyor ve gidiyor. Ondan sonra daha da dönüşü yok. Biz bu işi öyle yapmayacağız. Biz 3 dönem arka arkaya bu işi yaptıktan sonra milletvekili arkadaşımız 1 dönem ara verecek, ondan sonra isterse dönebilir. İsterse birçok hizmetlerde yer alır'' diye konuşmuştu.

Okunma Sayısı: 2334
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı