"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ala ve Müezzinoğlu için bu hafta zor geçecek

21 Şubat 2016, Pazar 11:01
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında verilen gensoru bu hafta görüşülecek.

HDP tarafından verilen gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 23 Şubat 2016 Salı günü saat 15.00'da yapılacak. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensorunun gerekçesini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve buna bağlı yaşanan gelişmeler oluştururken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında verilen gensorunun gerekçesini ise Cizre'de vatandaşların yaşam hakkının ihlal edilmesi oluşturuyor. 

2016 YILI BÜTÇESİ MECLİS GENEL KURULU'NA GELİYOR 

Meclis Genel Kurulu'nun bir diğer gündem maddesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçen hafta kabul edilen 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı. 26 Şubat 206 Cuma günü görüşülmeye başlanacak olan bütçe tasarısıyla ilgili Meclis'te grubu buluna siyasi partilerin liderleri birer konuşma yapacak. 

2016 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısının Görüşme Takvimine ilişkin Danışma Kurulu önerisi Genel Kurul'da kabul edildi. Bütçe görüşmelerine Cuma günü saat 14.00'te başlanacak ve bitimine kadar, resmî tatil günleri dahil her gün saat 11.00'den günlük programın tamamlanmasına kadar çalışmalara devam edilecek.

Görüşmelerin 13 günde tamamlanması hedefleniyor. Bütçe görüşmelerinin son günü olan 9 Mart 2016 Çarşamba günü görüşmelere saat 14.00'da başlanacak ve bitimine kadar çalışmalara devam edilecek. Başlangıçta bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükûmet adına yapılacak konuşmaların (Hükûmetin sunuş konuşması hariç) 1 saat, kişisel konuşmalar ise 10'ar dakika ile sınırlandırılacak. 

Kamu idarelerinin bütçeleri üzerindeki görüşmeler 9 turda tamamlanacak. Turların bitiminden sonra bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarının maddeleri oylanacak. İç Tüzük'ün 72'nci maddesi gereğince yapılacak görüşmelerde gruplar ve hükûmet adına yapılacak konuşmalar 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8'inci turlarda 80'er dakika, 9'uncu turda 60 dakika, kişisel konuşmalar 5'er dakika olacak. Kişisel konuşmalarda her turda İç Tüzük'ün 61'inci maddesine göre biri lehte, biri aleyhte olmak üzere iki üyeye söz verilecek ve bir üyenin sadece bütçenin tümü üzerinde veya sonundaki görüşmelerde ya da bir turda söz kaydı yaptıracak. 

Bütçe görüşmelerinde her tur için soru-cevap işlemi 10 dakika soru, 10 dakika cevap olarak sınırlandırılacak. Bütçe görüşmelerinin sonunda gruplara ve hükûmete birer saat süreyle söz verilecek. İç Tüzük'ün 86'ncı maddesine göre yapılacak kişisel konuşmalar 10'ar dakika olacak. 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU TASARISI YASALAŞACAK 

Meclis'te salı günü AK Parti, CHP, MHP ve HDP grup toplantıları gerçekleştirilecek. TBMM Genel Kurulu'nun bir diğer gündem maddesi ise 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı.' Tasarının birinci bölümü üzerinde görüşmelere başlanıldı. Şimdiye kadar Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının 1 ila 5'inci maddeleri kabul edildi. Tasarının görüşmelerine kalındığı yerden devam edilecek. Kanun tasarının bu hafta yasalaşması bekleniyor. 

Özgeçmiş, fotoğraf, cep telefonu, aile bilgileri, parmak izi, mezhep ve kıyafet gibi vatandaşlara ait her türlü kişisel veriler, yeni oluşturulacak 'Kişisel Verileri Korumu Kurulu' tarafından korunacak. 7 kişiden oluşacak kurulun 3 üyesini Cumhurbaşkanı, 4 üyesini de Bakanlar Kurulu atayacak. Kurul başkanı ve yardımcısı da Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

Okunma Sayısı: 2018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı