"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç'tan 'dokunulmazlık' önerisi: ''Nur topu gibi bir dokunulmazlık çözümü''

22 Nisan 2016, Cuma 14:32
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin açıklama yaparak, "Kısıtlı dokunulmazlığın kaldırılması yoluna gidilebilir. O zaman göreceksiniz nur topu gibi bir dokunulmazlık çözümü ortaya çıkar" dedi.

"NUR TOPU GİBİ BİR DOKUNULMAZLIK DOSYASI ORTAYA ÇIKAR"

TBMM eski Başkanı Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti. Arınç, ziyaretinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik yeni bir formül önerisinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Dokunulmazlık meselesi sadece yasama ile ilgili değildir. Buna da ihtiyacımız var. Yoksa parlamento çalışamaz hale gelir. Milletvekillerinin siyasi hayatı bitirebilir. Daha dün yeni biten bir davayı da göz önüne alırsanız farklı şekillerde suçlanmış insanların 5 sene tutuklu kaldıktan sonra 'Geçmiş olsun, pardon' sözleriyle karşılaştığını görmek siyasetçiler içinde mümkün olabilir. Mutlaka bir filtreye ihtiyaç var.

Bütün kamu görevlileri için asker ve sivil bürokraside ne varsa ondan eksik olmamak şartıyla milletvekilleri içinde böyle bir şeye ihtiyaç var. Burada en çok dikkat çeken soru 'Ya bunlar gözaltına alınır, tutuklanırsa?'. Yargı süreci başlarsa bunların hepsi olabilir. İyi ama bu yargı öyle bir yargı ki ne zaman ne yapacağı belli olmaz. E burası Türkiye. O zaman ne yapmak lazım. Kısıtlı dokunulmazlığın kaldırılması yoluna gidilebilir. Mademki bu teklifte pek çok anayasaya ayrılıklar var diyorsunuz bir tane de benden olsun.

Bir önerge gelir de dokunulmazlıkları kaldırılan ve dosyaları yargıya sevk edilen kişiler 'gözaltına alınamaz veya tutuklanamaz' diye bir hüküm de getirilirse yargı kendisini bunla bağımlı sayar diye düşünüyorum. Bu teklif mutlaka geçecekse iktidara, milletvekillerine düşen bunlar daha iyi bir çözümü bulabiliyorsa teklifin içinde genel kurul gündemine getirsinler bu endişe büyük bir endişeyse altına da bunu yazıversinler. O zaman göreceksiniz nur topu gibi bir dokunulmazlık çözümü ortaya çıkar"

DHA

Okunma Sayısı: 2364
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı