"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç'tan gündem oluşturan sözleriyle ilgili önemli açıklama

03 Mart 2016, Perşembe 17:09
AKP kurucularından ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Bilkent Üniversitesi'nde dün yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerin; şahısları değil, tutum ve tavırları hedef aldığını söyledi.

Bülent Arınç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün Bilkent Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ile ilgili olmadığını belirtti. 

Arınç'ın açıklaması şöyle: "Dün Bilkent Üniversitesi'ndeki konuşmamda, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bir karar üzerine bazı kesimlerin önce takdir ve hemen sonra tenkit ifadeleri kullanmaları üzerine yaptığım açıklamaların, sadece bir kişi hedef alınarak yapıldığı şeklinde haberler gördüm. 

Sn. Bülent Turan da bugün beni o haberler üzerine aramış, saygılarını iletmiş ve ardından dünkü konuşmalarım üzerine kendisi hakkında bazı internet siteleri ve gazetelerde yapılan yoruma dayalı haberlerden duyduğu üzüntüleri dile getirmiştir. Dünkü konferansta kullandığım ifadelerimi, doğrudan Sn. Bülent Turan'ı hedef alarak yaptığım şeklindeki haberler, o haberleri yapanların 

yorumudur. Bilkent Üniversitesi'nde yaklaşık iki saat süren konferans bütünüyle incelendiğinde, kullandığım ifadelerde doğrudan Sayın Bülent Turan'ı hedef almadığım açıkça görülecektir. Kaldı ki, Sn. Bülent Turan hem sevdiğim ve takdir ettiğim genç bir arkadaşımız, hem de partimizin Grup Başkanvekili'dir. Konuya ilişkin yaptığım eleştiri ve kullandığım ifadeler bir şahsı ya da şahısları değil, tutum ve tavırları hedef almaktadır. Konunun şahıslar ve isimler üzerinden değil, ilke ve duruşlar üzerinden değerlendirilmesi daha doğru olacaktır."

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI BÜLENT TULUN'A CEVAP ŞEKLİNDE ALGILANMIŞTI

Arınç'ın dün Bilkent Üniversitesi'nde yaptığı konuşma; bazı yayın organlarında Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararı için 'Mahkeme kararını sevinçle karşıladım' ardından Anayasa Mahkemesi'nin 'yetki gaspı' yaptığını savunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a cevap şeklinde değerlendirilmişti.

Okunma Sayısı: 1767
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    4.3.2016 09:15:04

    Son dansçı!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı