"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atilla Kart: Danıştay ve Yargıtay'a yapılan üye seçimi gayrimeşrudur

16 Aralık 2014, Salı 14:28
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Danıştay ve Yargıtay'a yapılan üye seçiminin "gayrimeşru" olduğunu savunarak, "Bu seçim tüm sonuçlarıyla iptale mahkumdur" dedi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, daha önce güdeme getirdiği "yabancı bir firmanın Ankara'da rüşvet dağıtmasıyla" ilgili, savcılığa suç duyurusunu yaptıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine Kart, "Cumhurbaşkanı son derece samimi, tutarlı ve dürüst siyaset anlayışına sahip. Çünkü gerektiği zaman tramvaydan inme, papaz cübbesi giyme anlayışına sahip Erdoğan'ın, hiçbir zaman gerçek anlamda demokrasiyi güçlendirmek için AB'ye girme hedefi olmadı" diye konuştu.

Gündüz vakti havai fişek attıkları zaman CHP'nin "samimi olmadıklarını, konjonktürü kullandıklarını" söylediğini belirten Kart, "O sebeple, Erdoğan'ın AB mesajı son derece tutarlıdır" dedi.

Danıştay ve Yargıtay'a üye seçimi ile ilgili bir soru üzerin de Kart, şunları söyledi:

"Pazartesi günü HSYK'da yapılan Danıştay ve Yargıtay'a üye seçimi gayrimeşrudur. Çünkü aday olacakların ilan edilmesi ve itiraz süresinin verilmesi gerekiyordu. İlan yapılmadı, itiraz süresi getirilmedi. Üye seçilen yargıçlar, meslektaşlarının seçme seçilme hakkını engellemek pahasına oraya yargıç olmaya tenezzül ettiler. Yok hükmünde olan bir seçim söz konusudur. Bu seçim tüm sonuçlarıyla iptale mahkumdur."

Okunma Sayısı: 1190
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı