"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bağımsız Seçim İzleme Platformu’ndan Nejat Taştan: YSK referandumu örttü

22 Nisan 2017, Cumartesi 18:52
Bağımsız Seçim İzleme Platformu’ndan Nejat Taştan, YSK’nın (Yüksek Seçim Kurulu) referandum sürecinde aldığı üç önemli karar olduğuna dikkat çekiyor.

Taştan, “Bakın hiçbir hile olmayabilir, sonuçlar tamamen doğru olabilir; fakat bu üç karar referandumun üzerine bir örtü örtmüştür, şeffaflık görünür halde değildir. İzlediğimiz hiçbir seçimde kamu yetkililerinin bu kadar taraf olduğu bir duruma denk gelmedik” dedi. 

Taştan Gazete Duvar’da yer alan röportajda, YSK’nın uluslararası standartlara uymayan üç vahim kararı var: İlki, YSK il ve ilçelerde kimlerin kampanya yapabileceğine karar verilmesine ilişkin yetkiyi kaymakamlıklara ve valiliklere verdiği karar. İkincisi ‘iyi ün sahibi olma’ kararı. Eğer ortada öznel bir kriter varsa, burada kullanılacak kriterlerin YSK tarafından belirlenmesi gerekir. Üçüncüsü de mühürsüz oy pusulaları kararı. Referandumda hiç hile olmayabilir, bütün sonuçlar tümüyle doğru olabilir. Ama bütün bunlar, yani bu 3 karar referandumun üzerine bir örtü örtmüştür, şeffaflık görünür halde değildir ve taraflı bir kampanya sürecinin önü açılmıştır. İzlediğimiz hiçbir seçimde kamu yetkililerinin bu kadar taraf olduğu bir duruma denk gelmedik. Çok açık, belediyeler kendi web sitelerinden propaganda yaptı mesele hem ‘evet’ hem de ‘hayır’ için; ama çoğunluğu ‘evet’ içindi. Camilerde propaganda yapıldı” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: ysk, referandum
Okunma Sayısı: 1544
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı