"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli: Davutoğlu, PKK’ya zeytin dalı uzatmıştır

09 Şubat 2016, Salı 11:51
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun terörle mücadelede açıkladığı 10 maddelik eylem planını değerlendirerek, “PKK’ya Mardin’de zeytin dalı uzatmıştır. Bu 10 madde PKK’ya elleri kaldırıp beyaz bayrak sallamaktan başka bir manaya gelmeyecektir. Mardin’deki 10 madde ile Dolmabahçe’deki 10 maddenin hizmet ettiği gaye bir ve aynıdır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclisteki grup toplantısında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı eylem planını değerlendiren Bahçeli, Davutoğlu'nun 300 eylemli bir planın rafine edildiğini söylediğini hatırlattı. Bahçeli, "Bu 10 madde PKK’ya elleri kaldırıp beyaz bayrak sallamaktan başka bir manaya gelmeyecektir. Maksat terörle mücadele değil, mütarekedir. Mardin’deki 10 madde ile Dolmabahçe’deki 10 maddenin hizmet ettiği gaye bir ve aynıdır. Türk milleti hergün şehit verirken Mardin’de neyin neyin eylem planı? Kim ya da kimleri memnun etmek için açıklanmıştır.” ifadelerini kullandı.

'DAVUTOĞLU, PKK’YA MARDİN’DE ZEYTİN DALI UZATMIŞTIR'

Davutoğlu'nu eleştiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Davutoğlu’nun konuşması tepeden tırnağa defolu, yanlış ve skandaldır. Bu şahsın neresinden tutarsak elimizde kalacak, sözlerinin nesini ve hangi kısmını onaralım. Davutoğlu, PKK’ya Mardin’de zeytin dalı uzatmıştır. Terörist talepleri konuşmasının her zerresine yedirmiştir. Davutoğlu, Alparslan’ın ordusunda bir Kürt olmak ile Selahaddin Eyyubi’nin ordusunda bir Türk olmak arasında fark var mı diye soruyor. Sayın Davutoğlu sana cevap vereyim; elbet fark bulunmuyordu, aklına getiren bile yoktu, ama sizinle beraber bu fark oluşmaya, düşünülmeye başlandı. AKP gelesiye kadar, Türk tarihinde etnik ve mezhep kazısı yapmak hiç kimsenin hatırına gelmemişti. Acaba diyorum, Birleşik Krallık, Mardin’e gelmeden önce sana özel mesaj ve talimat listesi mi vermiştir? Zira Mardin konuşmasını, Lord Curzon veya Arabistanlı Lawrence mezarından kalkıp yapsa ancak senin gibi konuşur, ancak senin gibi nifak saçardı."

 

 

 

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 1454
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı