"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Çavuşoğlu'ndan Irak açıklaması

06 Ekim 2016, Perşembe 21:07
Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Irak'taki TSK varlığı hakkında Irak hükümetinin açıklamalarına "Biz burada çözüm için varız" diyerek karşılık verdi.

Çavuşoğlu açıklamasında konuyla ilgili,

"Bunu ciddi bir sorun görmüyoruz ve bu sorunu da aşacağımıza inanıyoruz, yeter ki Irak iç siyasi kaygılardan arınsın ve bu konuda nasıl iş birliği yapacağız, bunu değerlendirelim. Bizim orada PKK'ya karşı yaptığımız operasyonlarda (amaç) tamamen Türkiye'ye yönelik tehditleri ortadan kaldırmaktır. Aynı şekilde DAEŞ'ten de ciddi tehdit gelmektedir. Kampımıza da saldırılar geldi. Ve bugüne kadar sadece o kamptan 750 civarındaki DAEŞ'li teröristi de etkisiz hale getirdiğimizi daha önce de açıklamıştık. Ama biz her zaman vurguluyoruz, tüm bu faaliyetlerimizi sürdürürken uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanıyoruz. Irak'ın bölünmez bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla savunageldik, bundan sonra da savunacağız. Kardeş Irak'ın İstikrarı, güvenliği bizim için çok önemlidir. Meclis'ten çıkan açıklama ya da karar neyse Irak halkının tamamını temsil etmiyor diye demiştim, sonradan gelen açıklamalar da zaten benim dünkü söylediğimi teyit etmiştir. Ama biz burada bir çözüm için varız. Kesinlikle Irak'ta kısır döngüye de girmek istemeyiz. İnşallah Irak Yönetimi de bu anlayışa en kısa zamanda döner" ifadelerini kullandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1174
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı