"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Bakan’ın kışkırtıcılık yapması bir felaket’

30 Haziran 2018, Cumartesi 18:51
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası ortaya çıkan siyasi tabloyu değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’lilere yaptığı tehdidi ve CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması talimatıyla ilgili de konuştu. CHP lideri “Bunu ona kim söyletti? Bu, Türkiye’de bir iç çatışma planının ilk adımıdır” dedi. Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, 4 Haziran seçimlerinin ardından kendisini izleyen gazetecileri makamında kabul eden Kılıçdaroğlu’nun  cevapları şu şekilde: “Soylu’yu çok ciddiye almıyoruz, ciddiye alınacak bir Bakan değil zaten. Güvenliği sağlaması gereken bir Bakan’ın kışkırtıcılık yapması başlı başına bir felaket. Asıl üzerinde durulması gereken nokta o. İki; Süleyman Soylu bunu kendisi mi söyledi yoksa Soylu’ya birileri mi söyletti? Birileri Soylu’ya söylettiyse, bu bir kaos planının Türkiye’de bir iç çatışma planının ilk adımıdır. Bu söylem PKK’ya hizmet söylemidir. 35 yıldır PKK’nın ayrıştıramadığı, bölemediği bir toplumu Soylu bölmek, ayrıştırmak istiyor. Açıkça Soylu, PKK’ya hizmet ediyor. Dolayısıyla Soylu’nun değil ama Soylu’ya bu cümleleri kurdurtan kimdir, asıl onun üzerinde durmak gerekiyor.”

Etiketler: kılıçdaroğlu, soylu
Okunma Sayısı: 1037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet ilhan

    30.6.2018 21:05:42

    Böyle bir bakan olmaz olsun. Milletvekilliği bile yapması bu adamın sakıncalıdır. Yazıklar olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı