"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Habur'un kapatılması gündemde'

26 Eylül 2017, Salı 13:42
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nın şu an itibariyle açık durumda olduğunu, ancak önceki günlere göre giriş ve çıkışların çok azaldığını gördüklerini söyledi. Tüfenkci, "İleriki zamanlarda sınırın kapatılması da gündemde. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, her an kapatılabilir" dedi.

Bingöl'de düzenlenen Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'ne katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ardından gazetecilerle görüşürken, Irak'a açılan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'nın gelişmelere göre kapanabileceğini söyledi. Bakan Tüfenkci şöyle dedi:

"Habur Sınır Kapısı şu an itibariyle açık durumda. Ama baktığımız zaman önceki günlere göre giriş ve çıkışların çok azaldığını görüyoruz. İleriki zamanlarda sınırın kapatılması da gündemde. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, her an kapatılabilir. Oradaki bir takım gelişmeleri bekliyoruz. O gelişmelerin neticesine göre sınır kapımızı kapatıp başka önlemlerle birlikte, petrol vanasının kapatılması gibi bir takım önlem, yaptırımlar var. Elbette ki biz Kuzey Irak'taki referandumu gayri meşru olduğuna inanıyoruz. Sonuçlarına göre kabul etmediğimizi ifade etmiştik. Bütün uluslararası toplumun itirazına rağmen Barzani hükümetinin bu noktadaki atmış olduğu adımlar, oradaki Kürt kardeşlerimizin de lehine olmadığını defalarca ifade ettiler. Bunun bir takım sıkıntıları da olacak. Bu referandumun sonuçları ile beraber, sıkıntılı sürece girdiğini belirtmiş oldular. 3 aşamalı tedbirlerimizi zamanı ve yeri geldiğinde uygulamaya koyacağız."

Bakan Bülent Tüfenkci, Irak sınırındaki, Iraklı askerlerin de katıldığı askeri tatbikat ile ilgili gelişmelere göre adımların atılacağını da ifade ederek, "Tatbikat planlandığı gibi devam ediyor. Iraklı askerler de geldiler. Irak hükümetinin özellikle sınır kapısının kendilerine verilmesi noktasında da talepleri var. Gelişmelere göre adımlar atılacak" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1430
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    26.9.2017 17:30:32

    Allah askina birakin yapamayacaginiz tutamayacaginiz sözleri artik siz agzinizi kapayin yeter.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı