"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Tüfenkci: Hesap verebilir olmalıyız

22 Ekim 2017, Pazar 17:13
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şeffaflığın önemini vurgulayarak, “Şeffaf ve hesap verebilir olmalıyız. Eğer biz yaptığımız işlerin hesabını verebiliyorsak, şeffaflığı önceliyorsak her zaman başımız dik olarak yaptığımız işin gururuyla yolumuza devam ederiz.” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Tüfenkci, bakanlığın 2018-2022 Stratejik Planı’nı değerlendirmek üzere Antalya’da yapılan toplantıda, bakanlık yönetici ve personeliyle bir araya geldi. Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, çağdaş kamu yönetimi anlayışının katılımcı, sonuca, çözüme ve eyleme odaklı bir çalışma anlayışını gerektirdiğini belirterek, bakanlık çalışanlarından planın oluşmasına katkı vermelerini istedi. Sonuca odaklı çözümler üretilmesi ve bu çözümlerle 80 milyon vatandaşın, ithalat ve ihracat yapan paydaşların, ihracatçı ve üreticinin lehine çalışacak bir vizyon ortaya koymaları gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, katılımcılığın ön planda olduğu, hesap verilebilen ve şeffaf bir kamu yönetiminin önemli olduğunu, yalnızca mali yönetimde değil bütünüyle kamu yönetiminde kapsamlı düzenleme yapılmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti. 

GÜMRÜK DAİRELERİNDE FARKLI YÖNTEMLER

Bakan Tüfenkci, “Özellikle gümrük idarelerinde yeknesaklığın sağlanması, her gümrük idaresinde aynı iş ve işlem süreçlerinin uygulanması, aynı stratejilerinin belirlenmesi çok önemli. Farklı yöntemlerin uygulanması bakanlığımızın muhatapları tarafından farklı algılanmasına neden olmaktadır. O yüzden bütün uygulamalara tüm gümrük idarelerimizin aynı hassasiyeti göstermesi önemlidir. Şeffaf ve hesap verebilir olmalıyız. Eğer biz yaptığımız işlerin hesabını erebiliyorsak, şeffaflığı önceliyorsak her zaman başımız dik olarak yaptığımız işin gururuyla yolumuza devam ederiz.”

Etiketler: bülent tüfenkci
Okunma Sayısı: 1708
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı