"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan: Yassıada'da ağaç mağaç yok

06 Şubat 2016, Cumartesi 14:10
Yassıada’nın imara açılmasından sonra basına yansıyan fotoğraf sorulan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Orada ağaç mağaç yok.” dedi.

Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın’da bulunan Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Burada bakanlığının Aydın’daki yatırımları hakkında bilgi vererek, gündemle ilgili soruları cevaplandırdı.

Aydın’da 4,4 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, Yassıada’da ağaç kesimleri ve rant iddialarıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Hep ranttan bahsediliyor, kimseye rant yapmış değiliz. Daha proje safhasında. Orada da ağaç mağaç yok yani, tamam mı? Pekiyi siz Aydın’da koskoca bir şehir ormanı katledildi, ona sesinizi çıkarmıyorsunuz da üç beş tane ağaç; orası demokrasi adası olacak. Bakın biz İstanbul’u, dünyanın kongre merkezi geline getirmek istiyoruz. Orası bir kongre merkezi olacak, gerçekten de ihtiyaç var. İstanbul’a eskiden kimse gelmiyordu. Haliç’in kokusundan, susuzluktan kimse gelmiyordu ama şu an İstanbul, dünyada görülmesi arzulanan ilk beş yer arasına girdi. Ben kestiklerini filan duymadım ama bir ağaç keserlerse 20 ağaç dikeriz, bunun sözünü veriyorum. 18 milyon fidan dikerek, İstanbul’u yemyeşil yaptık. Bizde bir ağaç kesmişsek, yerine beş ağaç dikme mecburiyeti var. Eski ve yeni fotoğraflara bir bakın. Merak etmeyin, bizde rant filan yok. Rant olsaydı zaten bunlar yapılamazdı. Bakın bunu net olarak söylüyorum, rant eski Türkiye’de vardı. Eski Türkiye’de faiz lobisini rantı vardı. Toplanan vergilerin yüzde 86’sı, faiz olarak ödeniyordu. Yılda 60 milyar TL faiz lobisine gidiyordu. İhale lobisi ve ilaç lobisinin rantlarını kestik. Şimdi rant değil, hizmet var. Bizde rant yoktur.”

Okunma Sayısı: 3242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı