"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Yıldız'dan koalisyon açıklaması

10 Haziran 2015, Çarşamba 13:39
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi bir görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini Bakanlık'ta kabul etti.

AKP'nin seçimin ardından ilgili kişilerle bütün olasılıkları ve ihtimalleri düşündüğünü belirten Yıldız, ülke için iyi olabilecek kararın uygulanacağını söyledi.

Ülke menfaatinin her zaman ön planda olacağını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"HDP'nin 'AK Parti ile koalisyon yapmayacağız' demesi, AK Parti istediği halde koalisyon yapılmayacak anlamına gelmez. Kaldı ki şu ana kadar AK Parti'nin istikrarı ülke istikrarı ile eş anlamlı kullanılmıştır. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Seçim sonuçlarının büyük tabloyu, resmi bozmadığı kanaatindeyim. Ama bir ikilemi de söylemek zorundayım. Kendilerinin oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi bir görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım" diye konuştu.​

3 DÖNEM AÇIKLAMASI

Koalisyon kurulmaması ve erken seçime gidilmesi durumunda 3 dönem kuralının kendileri için işleyip işlemeyeceğinin sorulması üzerine Yıldız, "Şimdiden bunları konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim. Bunlar ihtimal dahilindedir. Erken seçim bu kurguların, ihtimallerin dışında değildir ama ben önümüzdeki özellikle 3 haftanın hem zihni hem de pratikte dinamik geçeceğine inanıyorum. Hissi açıklamaların yerini gerçekçi açıklamalara bırakacağına inanıyorum. Ülkenin gerçekleriyle yüzleşen partilerin yeni söylemlerde bulunacağına inanıyorum. O açıdan 3 dönem kuralı ne getirir ne götürür, bundan sonrasıyla alakalı erken seçim olma ihtimali nasıl uygulanır bunların hepsini zamana bırakalım" yanıtını verdi.

AA

Okunma Sayısı: 1804
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı