"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Yıldız: Sözlerimde düzeltilecek bir şey yok

05 Ağustos 2015, Çarşamba 11:57
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bunlar, ellerinden gelse, sadece Çukurca'da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler.” şeklindeki açıklamalarında düzeltilecek bir yer olmadığını söyledi.

Yıldız, “Bunla alakalı tabi ki insanımız seçimde değerlendirmelerini yapacak. Şimdi böyle deyince bazı basın mensubu arkadaşlar, ‘oyla mı, enerjiyle mi tehdit ediyorsunuz’ dediler. Siz enerji direklerini sabote ederken, iletim hatlarını, santraları sabote ederken herhangi bir konu yok, ben böyle bir gerçeği söylediğimde sıkıntı var. Böyle bir şey olmaz. Büyük resim PKK’nın sabotajlarını ve verdiği zarardan bahsediyor.” dedi.

Bakan Taner Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genç Diplomat Akademisi’nin düzenlediği, ‘Uluslararası Enerji Arenasında Etkin Bir Oyuncu Olarak Türkiye’ konulu toplantının açılış konuşması yaptı. 

Yıldız, konuşmasının ardından elektrik ve doğalgaz kesintileriyle ilgili soruya cevap verdi. Bu konuda sarf ettiği sözlerde düzeltilecek herhangi bir şey olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: “O cümlelerimi bir kez daha sarf ediyorum şu anda. Enerji sektöründe birçok alanda Türkiye’nin istikrarına hedef alan PKK’nın saldırıları var. Yalnızca insanımızı, canlarımızı, şehitlerimizi hedef alan değil, aynı zamanda Türkiye’nin kalkınmasına katkı koyacak projeleri hedef alan saldırıları var. Ve bunlar yoğunlaştı. Bu gece Mardin’de bir çimento fabrikasını besleyen yüksek gerilim hattı ve direkleri devirdiler. Sabotaj yaptılar. Orada enerji olmadığı için bir müddet çimento üretilemeyecek. Hakkari Çukurca’ya giden iletim hatları direkleri devrildi. Yollarda ulaşım kapandı. Doğalgaz boru hatları patlatıldı. İran boru hattı patlatılmıştı, dün Azerbaycan’dan gelen boru hattı patlatıldı. Şimdi siz burada kimi hedef alıyorsunuz. Bundan kimler etkileniyor? Çukurca’da oradaki vatandaşımız bundan etkileniyor. Güvenlikte dolayı bir gün giremediğimiz alanlar var. Elektriğin gitmesi 2- 3 gün sürüyor. Enerjisiz kalan vatandaş bizim vatandaşımız. Ama PKK Kürtçülük adına, Kürt kardeşlerimizi istismar ederek yaptığı bu eylem kimleri vuruyor? Orada yaşayan Kürt vatandaşımı vuruyor. Peki, bu etkilendiğinden dolayı biz çok şikayet alıyoruz. PKK’yı itham eden çok şikayet alıyoruz. Benim dün bahsettiğim konu budur. Konuyu çarpıtmayalım, konuyu başka bir tarafa çekmeyelim.” 

 

Okunma Sayısı: 1645
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı