"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Yılmaz'dan 'sözleşmeli öğretmenler' hakkında önemli açıklama

11 Ağustos 2016, Perşembe 12:18
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını belirterek, "Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasında hemen hemen hak hukuk ve ücret farkı yok" dedi.

Askeri okullardaki öğrencilerin durumuna ilişkin ise Yılmaz, "Askeri okullardaki öğrencilerin tercih işlemleri 22 Ağustos tarihine kadar alınacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında sözleşmeli öğretmen alımı, Suriyeli öğretmenler, TEOG ve çıraklık eğitimi konularında açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin durumuna ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir. Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir" diye konuştu.

"TEOG SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANACAK"

TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını belirten Yılmaz, "TEOG sonuçları bugün açıklanacak. Buna göre; yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylül'de nakil tercih başvuruları, 9 Eylül'de yerleştirme işlemi bitecektir" ifadelerini kullandı.

"KAPATILAN ÖZEL OKULLARDA YAKLAŞIK 138 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR"

Kapatılan okullara ilişkin Yılmaz, "Kapatılan özel okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunuyor. Bunların devlet okullarına nakiller yerleştirilecek. Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak. Bu öğrencilerin E-okulda bilgileri bulunmaktadır. Nakil hakları vardır. istedikleri zaman nakil yapabileceklerdir. Puan ve okul türüne uygun okulları yerleştirilecekler. İlkokullardaki öğrenciler adreslerine en yakın yere yerleştirilecektir. Bu okullarda okuyan öğrencilerden 20 bine yakını özel okullara geçti. 60 bine yakını da devlet okullarına kaydını yaptı. Yaklaşık 60 binlik öğrenci de bekliyor" diye konuştu.

"514 SURİYELİ ÖĞRETMEN EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRİLECEK"

Suriyeli öğretmenlerin eğitici olarak yetiştirileceğini belirten Yılmaz, "514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. Eğitim, 2 hafta süreli 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin Suriyeli öğretmene eğitim verilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak" dedi.

"ASKERİ OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERİN TERCİHLERİ 22 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR ALINACAKTIR" 

Yılmaz, "Askeri okullardaki öğrencilerin tercih işlemleri E- okul üzerinden zamana bağlı olmaksızın 22 Ağustos tarihine kadar alınacaktır. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin öğrenci bulunmaktadır" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 3165
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali haydar

    11.8.2016 13:20:13

    sayın baka yarıyıl tatilinde ve yazın izinli sayılacaklar diyorsun ama ücretleri verilecek mi verilmeyecek mi? neden söylemiyorsunuz.sözleşmeli öğretmen atayacaksınız yine öğretmenler arasına ikilik sokacaksınız öğretmenlerin onuruyla oynayacaksınız.istediğiniz anda seni istemiyorum deyip kovacaksınız.bu psikoloji ile hangi öğretmene öğretmenlik yaptırabilirsiniz.öğrenci,sözleşmeliye bu öğretmen gerçek öğretmen değil diyecek saygı bile göstermeyecek.siz de böylesi öğretmenden verim bekleyeceksiniz.ayrıca sözleşmeli olarak atanan şubattaki kadrolu öğretmenliğe başvurabilecek mi.kamuoyunu bu konuda bilgilendirmiyorsunuz yoksa halktan gizlediğiniz bir şey mi var?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı