"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Zeybekci: Bank Asya'nın devri hukuki ve teknik bir çalışmadır

30 Mayıs 2015, Cumartesi 15:22
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bank Asya'nın finansal, matematik ve hukuki anlamda bu duruma düşmesinin sebeplerinin kendisinin konusu olmadığını, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na devredilmesinin hukuki ve teknik bir çalışma olduğunu söyledi.

Zeybekci, Denizli Merkez Spor Salonu’nda, kadınların sezon sonu pilates gösterisini seyretti. Ardından AKP Denizli İl Başkanlığı’na geçen Zeybekci, gazetecilerin Bank Asya'ya el koyulmasıyla ilgili soruları cevaplandırdı. 

Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

Bununla ilgili tabii ki ilgili kurumlar TMSF’nin, BDDK’nın, ilgili kurumların yapmış olduğu bir çalışmadır. Tam anlamıyla teknik bir çalışmadır. Tam anlamıyla matematik ve hukuki değerlere dayalı bir çalışmadır. Türkiye’de tabii ki 2001-2002’de 25 bankanın TMSF’ye devredilmesiyle Türkiye’nin yaklaşık olarak bugünkü maliyetiyle beraber 300 milyar dolarlara varan ama o günkü maliyetiyle 50 milyar doların üzerindeki bir maliyete Türkiye katlandı. Onun için böyle durumlarda hafızalarımızdaki o kötü hatıralardan dolayı hassasiyetlerimiz var ama bu tam anlamıyla Türkiye’de ekonominin bir güvenlik tedbiri olarak almış olduğu bir karar. Hukuki anlamda standartları tutturamayan, sermaye anlamında standartları tutturamayan, tasarruf sahiplerinin, mevduat sahiplerinin güvenliği anlamında standartları tutturamayan herhangi bir finans kurumuna ve bankaya alınabilecek olan tedbirlerden birisi alınmıştır. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yoktur. Sebepleri veya onların finansal, matematik ve hukuki anlamda bu duruma düşmesinin sebepleri, onlar benim konum değildir. Yani şundan kaynaklanmıştır, bundan kaynaklanmıştır, bunlara girecek değilim ama yapılan çalışma tam anlamıyla hukuki ve teknik bir çalışmadır.

 

Okunma Sayısı: 2481
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı