"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baro başkanından MHP için ‘Çiçek Abbas’ benzetmesi

19 Ağustos 2015, Çarşamba 13:32
Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, MHP’nin koalisyon formülleri ve tutumuyla ilgili, otobüs şoförü benzetmesi yaptı

“Bizimle yürü Türkiye’ sloganının MHP’ye ait olduğunu anımsatan Konaç, “Önce otobüse iktidara gider diyerek müşteriyi doldur. Sonra da ‘Bu araç sadece ana muhalefete gider. Sürmem ama, şoför tavsiye ederim. Otobüs yola erken çıkmasın’ de. Soruyoruz o zaman; Niye yolcu topladın? Dolmuşçu Çiçek Abbas gibi, ‘Aksaray... Aksaray... Aksaray...’ diye bağıranlara tempo tutmak nedir?” dedi. 

Koalisyon görüşmeleri sürerken partilerin takındığı tutum sürekli tartışıldı. Tartışmaya sosyal medya hesabından Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç da katıldı. 'Bizimle yürü Türkiye' başlığını taşıyan mesajında Konaç, “Millet oy verdi ve iktidar ortağı olarak hizmet et dedi. Ama ısrarla ben yokum deniliyor. Neden? Koalisyon şartı olarak talep ettikleri 4 maddeden kaçan AK Parti tavrından. Zor zaman ve son umut da bitti. Üzülüyorum ve yakışanın bu şekliyle koalisyon olması gerekirdi diye düşünenlerdenim. Suç onda veya bunda derdinde de değilim.” dedi. 

MHP’nin koalisyon formüllerine karşı takındığı tutumu terminal rajonu ile anlatan Konaç, şu ifadeleri kullandı; “Önce otobüse iktidara gider diyerek müşteriyi doldur. Sonra müşteri hadi gidelim deyince, otobüsün şoförü olarak de ki; bu araç sadece ana muhalefete gider. Başka güzergaha gitmem. İki kaptanla yola çıkmam. Otobüsü sürecek ehliyetim yok. Gözüm yolu yemiyor. Muavini hiç tutmadım. Otoban harici şoförlük yapmam. Sürmem ama şoför tavsiye ederim. Kemal kaptan daha iyi sürer. Alayınız gitse de ben gitmem. Ahmet kaptanla hiç olmaz. Otobüs yola erken çıkmasın. Vatandaş bize yedek kaptanlık verdi, ama sakın yola çıkma dedi. Yorulmayın gaza gelmem, dolmuşa otobüse binmem. Otobüs arızalanırsa hiç karışmam. Yolda kalırsa el atıp itmem. Ne biner ne de inerim. Bizimle seyahat edin dediysem de, bizimle yürümeyin ulennnn! Hakikaten soruyoruz o zaman; Niye seyahat acentası kurdun? Niye yolcu topladın? Niye otobüs aldın? Dolmuşçu Çiçek Abbas gibi, ‘Aksaray... Aksaray... Aksaray...’ diye bağıranlara tempo tutmak nedir? Otobüse kaptan olmak varken, ille de muavin olurum demek yakışır mı? Ha diyorsunuz ki; Ahmet kaptanın abisi rahat bırakmıyor ki... Bak onu bilemem.”

Okunma Sayısı: 1705
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı