"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barzani'ye seslendi: Bağımsız devlet olacakmış, otur oturduğun yerde

28 Eylül 2017, Perşembe 12:21
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKYB'deki referandum için yine konuştu, Barzani'ye "Otur oturduğun yerde, para pulun var, petrolün var, rahat dur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Konuşmasında IKBY'deki referanduma değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  K. Irak'taki durumun Türkiye'nin baş edebileceği bir durum olduğunu vurgulayarak Barzani'ye seslendi. 

Erdoğan, "Kuzey Irak'taki son durum bizim üstesinden gelemeyeceğiz bir mesele değildir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle kendini ateşe attı. Otur oturduğun yerde. Kuzey Irak'ın başındasın, rahat dur. Neymiş, bağımsız devlet olacakmış. Bizimle bunu konuştun mu, İran'la konuştun mu? Yok. Bu bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar.

Türkiye'ye, Irak'a, Suriye'ye faydası olmayan bu girişimin desteklenmesi birilerinin işine geliyor. İsrail'in MOSSAD'ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, yine hareketlendi. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Yeni Lawrence'le bu defa başarılı olamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı