"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barzani'ye uyarı: Ateşle oynuyor

20 Eylül 2017, Çarşamba 12:06
IKBY'nin referandum kararıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı'nda, IKBY'nin referandum kararı ile ilgili konuştu. Bozdağ, "Bu, tehlikeli bir yoldur, doğru bir iş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar. Doğru olan bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir, aklıselime teslim olmak, referandumu iptal etmektir. " açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU, IRAK ANAYASASI'NA AYKIRI

Al-Monitor'e röportaj veren Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Eylül'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun, Irak Anayasası'na aykırı olduğunu söyledi. Referandumdan rahatsız olduklarını tekrarlayan Çavuşoğlu, referandum sürecinin durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) rol oynayabileceğini belirtti.

"BÜYÜK BİR HATA, ERBİL HAKLARININ GARANTÖRÜ OLABİLİRİZ"

Referandum kararını "büyük bir hata" olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "referandumun Kürt Bölgesi'nin çıkarına olmadığını ve bölgenin güvenliğine hizmet etmeyeceğinin" altını çizdi.

Bağdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ve IKBY'nin adını vereceği diğer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz" diye konuştu. Çavuşoğlu, bu konuda Ankara'nın her türlü yardımı yapmaya açık olduğunu vurguladı.

Etiketler: barzani
Okunma Sayısı: 2118
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı