"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan Davutoğlu: İki ihtimal var..

28 Kasım 2015, Cumartesi 15:41
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ya "doğrudan bir suikast" ya da "polisle operasyon yapılan teröristler arasında çıkan çatışma" sonucunda gerçekleştiğini söyledi. Davutoğlu, "İlk saldırı teröristlerin araç içinden polislere yaptıkları saldırı" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Bizim dönemimizde faili meçhullere izin vermeyiz. Bu terör saldırısı sonrasında Sayın Tahir Elçi'ye dönük olarak bir suikast gerçekleşmiş olması, böyle bir durum varsa mutlaka araştırılarak kim bunu yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil hedef Türkiye'dir" dedi.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:  "Bu konunun üstünün örtüleceği ya da bu konuda gizli bazı unsurlar olduğu ve bu varsayım üzerinden toplumumuzu, Diyarbakır'daki vatandaşlarımızı tahrik etmeye kalkışanlara buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum; biz faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz. Ancak bu olaylar üzerinden eğer Türkiye'de yeni bir kargaşa ortamı çıkartılmak istenirse, buna karşı da kayıtsız kalmayız."

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN TUTUKLANMASI

Diyarbakır'da saldırıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması hakkında konuştu. Davutoğlu, "Bu hukuki bir süreçtir. Herhangi bir şekilde hükümetimizin, yürütmenin müdahil olduğu bir konu değil. Basın özgürlüğü esastır. Devlet sırlarını ifşa ve bu çerçevede yapılan faaliyetlerin hukuk sistemi içinde suç teşkil etmesi söz konusu" dedi.

Konuşmasında basın özgürlüğü vurgusu yapan Davutoğlu, "Hükmü verecek olan bağımsız mahkemelerdir. MİT tırları etrafından yapılan spekülasyonların farkındayız. Bu tür durumlarda tutuklu yargılanma istisnai bir durumdur. Tutuksuz da yargılanabilirlerdi. Dün hükümet sözcümüz de açıkladı, tutuksuz yargılanmaları daha doğru olabilirdi" dedi.

Etiketler: davutoğlu, tahir elçi
Okunma Sayısı: 2241
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı