"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan seçim öncesi kesenin ağzını açtı: İşçilere 500 TL verilecek

30 Mayıs 2015, Cumartesi 14:31
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Kamuda Çalışan İşçilerin Toplu İş Sözleşmesi basın toplantısı ve imza töreninde konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi:

Yılda bir defa olmak üzere, tüm işçilere denge ödeneği olarak 500 Türk Lirası ödeme yapılacaktır.

Kamuda Çalışan İşçilerin Toplu İş Sözleşmesine Esas Teşkil Edecek Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde, "Ücret zammı olarak 2015'in birinci altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 oranında olmak üzere toplamda yüzde 11,3 oranında artış yapılmıştır.

Düşük ücretlilerde aylık 50 Türk Lirası ile 100 Türk Lirası iyileştirme yapılmıştır. Düşük ücretten kasıt da aylık 2 bin 150 Türk Lirasının altında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine, 2 bin 150 Türk Lirasını geçmemek üzere 100 Türk Lirası her ay için iyileştirme yapılacak. 2 bin 151 Türk Lirası ile 2 bin 250 Türk Lirası olan aylık brüt çıplak ücretlerine aylık 2 bin 250 Türk Lirasını geçmemek üzere 75 Türk Lirası, 2 bin 251 Türk Lirası ile 2 bin 350 Türk Lirası arasındaki işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine, 2 bin 350 Türk Lirasını geçmemek üzere aylık 50 Türk Lirası iyileştirme yapılacaktır.

AA

Okunma Sayısı: 2029
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı