"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başına metal çarpan 'Eski Bakan'ın hayati tehlikesi devam ediyor

22 Ekim 2015, Perşembe 16:04
Manisa’nın Akhisar ilçesindeki zeytin bahçesinde, dün bir makine aksamının başına çarpması sonucu beyin kanaması geçiren, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Hastanesi’nde ameliyatı edilen Ekrem Pakdemirli'nin hayati tehlikesi devam ettiği bildirildi.

Eski başbakan yardımcısı ve bakanlardan Pakdemirli, akşam saatlerinde sevk edildiği Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde ikinci kez beyin ameliyatına sokuldu.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Aydın Şencan, yaptığı açıklamada,

“Hasta Ekrem Pakdemirli, 21 Ekim Çarşamba günü, düşme sonucu başını çarpma sureti ile yaralanmış ve 112 Acil Ambulans hizmetiyle Akhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Akhisar hastanesindeki beyin cerrahi uzmanlarının hemen ameliyata alması sonucu ilk müdahale yapılmış, daha sonra da hasta, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Yoğun Bakım Ünitesi’nde müşahede altına alınmıştır. Hastanın CBÜ Hastanesi'ne geldiği sırada yapılan beyin tomografi incelemesinde, Akhisar Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin yerinde olduğu ve beyni rahatlatması açısından yarar sağladığı görülmüştür. Bu tip hastaların izlenmesi sırasında, belirli zaman aralıkları ile beyin tomografisi kontrolleri yapılmaktadır.” dedi.

'İKİNCİ KEZ AMELİYAT EDİLDİ'

Prof. Dr. Şencan, Ekrem Pakdemirli’nin ilk ameliyat edilen beyin bölgesinde kan birikintisi tespit edilmesi sebebiyle ikinci bir ameliyata alındığını belirterek şunları söyledi:

“22 Ekim 2015 Perşembe günü sabah 08.00’de yapılan beyin tomografisi kontrolünde, ilk ameliyatın yapıldığı bölgede, boşaltılması gereken bir başka kan birikintisinin geliştiğinin saptanması üzerine tekrar ameliyata alınmıştır. İkinci ameliyat da başarı ile sonuçlanmış, gerekli müdahale yapılarak, beynin bası altında kalması önlenmiştir.

Ameliyat sonrası dönemde, bir süre uyutularak izlem ve tıbbi tedavisi sürdürülecektir. Belirli zaman aralıkları ile yapılacak olan beyin tomografisi kontrolleriyle hasta, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Yoğun Bakım Ünitesi’nde izlenmeye devam edecek ve tıbbi tedavisi burada sürdürülecektir. Hastamızın hayati tehlikesi devam etmektedir.”

Okunma Sayısı: 2590
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı