"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başkasını suçlayarak çözüm üretemeyiz

30 Mayıs 2016, Pazartesi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümet olarak bahane üretmeden çözüm odaklı çalışacaklarını belirterek, “Bizim hükümet olarak bahane üretmeye hakkımız yok. Başkasını suçlayarak çözüm üretemeyiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı.  Töreninde mezun olan öğrencilere seslenen Şimşek, hiçbir konuda bahane üretilmemesi gerektiğini dile getirdi. Hükümet olarak bahane üretmeye hakları olmadığını vurgulayan Şimşek, “Hükümet olarak bizim bahane üretme hakkımız yok. Evet, hatta başkalarını suçlama hakkımız yok. Bu ülkenin bir sorunu varsa, sorumlulukta biz de çözüm de buradadır. Başkalarını suçlayarak çözüm üretemeyiz. Bizi efendim ne yapıyorlar? Bize komplo yapıyorlar bizi kandırıyorlar. O zaman kandırılmayın. “Gerektiğinde hatalarımızı kabul edeceğiz. Çünkü o bizi daha güçlendirir. O bizi çok daha güçlü bir şekilde geleceğe hazırlıklı yapar”  ifadelerini kullandı. 

Güvenoyu sonrası mezar ziyareti

Meclis’ten güvenoyu alan yeni hükümet, Ankara’daki büyük mezarı ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan geçen hükümet üyeleri mozoleye çelenk bıraktı. Beraberindeki bakanlarla Misak-i Millî Kulesi’ne geçen Yıldırım,  Özel Defteri imzaladı. Burada kısa bir konuşma yapan Yıldırım, şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Türkiye’yi yönetme görevini üstlenmiş hükümet olarak ülkemizi yüceltmeye milletimizin itibarını arttırmaya devam edeceğiz. Ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış içinde yaşadığı itibarlı bir Türkiye için. Demokratik standartları ileri bir seviyeye ulaştırmanın mücadelesini sürdüreceğiz. Bu vesileyle sizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”

AA

Okunma Sayısı: 1731
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı