"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Baskı, tehdit ve yaptırım Türkiye'ye sökmez"

02 Ağustos 2018, Perşembe 10:49
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, ABD'nin Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırım kararına tepki göstererek, "ABD yönetiminin kararı akıl tutulması, basiretsizliktir" ifadesini kullandı. Bozdağ, "Türkiye baskılara boyun eğecek, tehditlerle hizaya gelecek bir ülke değildir. Baskı, tehdit ve yaptırım Türkiye'ye sökmez" dedi.

Bozdağ, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım açıklamasına tepki gösterdi.

ABD'nin kararının Gül ve Soylu'nun azim, kararlılık ve cesaretine zarar vermeyeceğini, aksine güç katacağını belirten Bozdağ, "ABD yönetiminin bu kararı, aklı selimden uzaklaşmadır, akıl tutulmasıdır, basiretsizliktir" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE, ABD'YE MAHKUM DEĞİLDİR'

​Türkiye'nin binlerce yıllık devlet geleneğine sahip, egemen, bağımsız ve güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Bozdağ, hiçbir ülkenin, güç veya kişinin tehdit ederek ya da baskı uygulayarak Türkiye'ye istediğini yaptıramayacağını ifade etti.

Türk milletini, Türkiye devletini başkalarıyla karıştıranların büyük bir yanlışlık içinde olduğunu söyleyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ABD'ye mahkum değildir. ABD yönetimi, Türk milletini ve Türkiye'yi karşısına alarak, esas ABD'ye kaybettirmektedir. Türkiye, ABD'ye mecbur veya mahkum değildir. Türkiye, alternatifsiz hiç değildir. Türkiye'yi alternatifsiz veya kendine mecbur veya mahkum görenler hep aldandılar ve de kaybettiler.

ABD yönetimi, uluslararası hukuka aykırı, haksız ve haddini bilmez bir yöntemle Türkiye'den istediğini alamaz. Türkiye baskılara boyun eğecek, tehditlerle hizaya gelecek bir ülke değildir. Baskı, tehdit ve yaptırım Türkiye'ye sökmez. Türkiye, ABD'ye misliyle mukabele edecektir."

Okunma Sayısı: 1531
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı