"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baykal: Darbeleri yapanlar çekip gittiler

23 Temmuz 2017, Pazar 09:00
Mersin’in Anamur İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Yüzde 50 ile bir hükümet seçilebilir, Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ama anayasa yapılamaz" dedi.

CHP Anamur İlçe Teşkilatı'nda partililerle buluşan Deniz Baykal, referandumdan 'evet' çıkmış olmasına rağmen her şeyin bitmediğini, 2019 seçimleri için hazırlanacaklarını söyledi. Seçimler için 2017 sonbaharının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Baykal, anayasa boyutunda da kaygılı olduklarını dile getirdi.

DARBELERİ YAPANLAR ÇEKİP GİTTİLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin darbelerle mücadele ettiğini aktaran Baykal, Cumhuriyet'in şahsa ya da kişiye endeksli olmadığını ifade etti. Baykal, şöyle konuştu:

“Millet oyları ile bir iktidarı devirdi, başka bir iktidar geldi. Ama sistem devam ediyor. Çünkü bir devlet var. Mecliste çoğunluk değişti, siyaset değişti devam ediyor. Arkasından yine hükümetler, arada darbeler oldu. Darbeleri yapanlar çekip gittiler. Gitmek zorundaydılar. Gidecekler. Her birimiz o darbeleri yaşadık. Hep beraber yaşadık. Bir gün bile şüphe etmedim ki, o darbe yapanlar geldikleri gibi gidecekler. Bize on yıl, 7 yıl yasak koydular 'siyaset yapamazsınız' diye. Güldük geçtik. Hepsi geldi geçti. Milet gene bu ülkede söz sahibi oldu. Böyle bir düzen kurulmuş. Şimdi bu düzen bozulacak arkadaşlar. Millet yarı yarıya dedi ki 'olmaz kardeşim'.  Bu anayasayı milletin çoğunluğu kabul etmedi. Dünyanın her yerinde yüzde 50 oyla milletvekili olunur, belediye başkanı olunur. Bir iktidar yüzde 50 oyla seçim kazanır. Ama yüzde 50 oyla anayasa yapılmaz. Millet bilerek 'hayır' dedi. Hayır kesiminin bir karargahı var mıydı?” 

Baykal, ziyaretinin ardından Antalya'ya hareket etti. 

DHA

Etiketler: deniz baykal
Okunma Sayısı: 5221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    23.7.2017 16:10:41

    15 TEMMUZ için İLKER BAŞBUĞ'un söylediği 'BAŞARISIZ OLMASI İÇİN PLANLANMIŞ DARBE,sözü ne kadar doğru olduğu anlaşılıyor. Hele hele darbe için'ALLAHIN LÜTFU,diyen RTE'nin beyanından sonra OHAL ilan edip yapılan uygulamalardaki TEMEL HAK ve HÜRRİYETLERİN gasbı,çıkarılan KHK2lerin TBMM'nin denetimine tabi tutulmaması gibi ANAYASA'mıza aykırılıkların,keyfiliklerin olduğu ülkede 'BEN YAPTIM OLDU,mantığı ve hoyratlığı akıl sahibi her insanı düşündürmelidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı