"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BBP Genel Başkanı Destici: Terörü lanetliyor ve kınıyorum

28 Kasım 2015, Cumartesi 17:27
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır’da meydana gelen hadise için, “Bir kere daha terörü, teröristleri, hain PKK’yı ve ülkemizi kan gölüne dönüştüren, milletin evlatlarını birbirine düşman etmeye çalışan, kırdırmaya çalışan terörü lanetliyor ve kınıyorum.” dedi.

Destici, Ankara’da düzenledikleri genel istişare toplantısından önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polis memuruyla ilgili bir açıklama yaptı. Mustafa Destici, “BBP olarak, kurulduğumuz günden bu yana terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın onun karşısında olduğunu net bir şekilde ifade etmiş siyasi bir hareketiz. Teröre ve şiddete bulaşmayan, terörü içermeyen her fikrin, her türlü eylemin ve düşüncenin söylenebileceğini savunagelmiş siyasi bir hareketiz. Allah’ın varlığı ve Rasulü'nün risaleti dışında her şeyi konuşabilir ve tartışırız diyen siyasi bir hareketiz. Dün ne söylemişsek. bugün de aynı çizgimizi devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici, açıklamasına şöyle devam etti: “Diyarbakır'da meydana gelen hadiseyi kınıyoruz, reddediyoruz. Hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin yakınlarına, Diyarbakır Barosu'na ve Türkiye Barolar Birliğine başsağlığı diliyorum. Şehit polisimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum. Hiçbirimizin arzu etmediği, istemediği bir hadise yaşanmıştır. Bunun sebebi kimdir, kim başlatmıştır, nasıl cereyan etmiştir, neticelenmiştir, bunlar henüz tüm netliğiyle ortada değildir. Aynı fikirde olmasak da, aynı fikirleri paylaşmasak da, tamamen zıt fikirlerde de olsak biz hiçbir insanın hayatını kaybetmesinden mutlu olmayız. Terör bir ülkede, bir coğrafyada ve bölgede varsa bunun ne zaman geleceği ve kimi vuracağı belli olmaz. Ülkemizin, Güneydoğu Anadolumuz'un bir an evvel terörden, PKK’dan arındırılması gerektiğini, güvenli ve kardeşçe yaşayacağımız bir ortama kavuşturulmasının ne denli önemli olduğunu bugün bir kez daha müşahede etmiş olduk. İnşallah Rabbim, milletimize başka acılar göstermez. İnşallah şehitler vermeyiz, başka bu ve buna benzer hadiseler yaşanmaz. Genellikle bu tür hadiseler, provokatif hadiselerdir. Neticede kim kaybeder, kim zarar görür diye baktığımızda öncelikle milletimizin, beraberliğimizin, birliğimizin, kardeşliğimizin yara aldığını hep birlikte görebiliriz. Onun için bir kere daha terörü, teröristleri, hain PKK’yı ve ülkemizi kan gölüne dönüştüren, milletin evlatlarını birbirine düşman etmeye çalışan, kırdırmaya çalışan terörü lanetliyor ve kınıyorum.”

Okunma Sayısı: 1123
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı