"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bekir Bozdağ: Bakanlığa gelmiş bir yazı yok

23 Aralık 2014, Salı 16:40
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında verilmiş olan yakalama kararına ilişkin Adalet Bakanlığı’na gelmiş bir yazı olmadığını söyledi.

Bozdağ, ABD’nin iade talebine ilişkin vereceği karar ile ilgili olarak ise “Benim bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bu değerlendirme ABD’ye aittir. Kendi hukukları çerçevesinde elbette onu değerlendirecektir. Bizim beklentimiz, sadece Türkiye ile ABD arasında mevcut bulunan anlaşmalar ve uluslararası hukuk çerçevesinde bir karar vermesidir.” dedi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay ve Danıştay’a seçilen yeni üyeler için düzenlenen mazbata törenine katıldı. Bozdağ, program çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapladı. “İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin Fetullah Gülen hakkında vermiş olduğu bir yakalama kararı var. Adalet Bakanlığı’na ulaşmış herhangi bir belge var mı?” sorusuna Bozdağ, "İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yakalama kararı Adalet Bakanlığı’na gelmedi. Geldikten sonra yasal çerçevede yapılması gereken işlemler yapılacaktır.” şeklinde cevap verdi. 

Teknik konular üzerinde fazla durmaya gerek görmediğini belirten Bozdağ, “Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, kırmızı bülten ile ilgili konularda görevli genel müdürlüktür. Herhangi bir hakim ve mahkeme yakalama kararı verdiği zaman bunlar Adalet Bakanlığı’na geliyor. Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, konuyu yasalar çerçevesinde değerlendiriyor. Bu şekli bir değerlendirme işin özüne dair bir değerlendirme yapması söz konu değil. Ondan sonra İçişleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığı’na yazılıyor. Onlar da bunu Paris’e, İnterpol’ün merkezine iletiyorlar. Kendileri bir değerlendirme yaptıktan sonra değerlendirmelerini üye ülkelerle paylaşıyorlar. İlgili yerlere gerekli bilgileri iletiyorlar. Yanı sürecin işleyişi bu şekilde. Ancak henüz bakanlığa gelmiş bir yazı yok.” ifadelerini kullandı. 

“ABD, kendi iç hukuk kurallarına göre Türkiye’nin talep ettiği Fethullah Gülen’i iade etmezse bu gibi durumlarda hangi yöntemler devreye sokuluyor? Daha önce bu tür durumlarda herhangi bir yaşanmışlık var mı?” sorusuna ise Bozdağ, şu şekilde cevap verdi: “Henüz gerçekleşmemiş konularla ilgili, gerçekleşmiş gibi bir değerlendirme yapmayı doğru görmem. Şu anda yakalama kararı bakanlığımıza henüz gelmedi. Amerika Birleşik Devletleri’ne bu yönde resmi bir talep iletilmemiş oldu, mahkeme kararı doğrultusunda. İletilmediği için şimdiden ABD yerine geçer. Benim bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bu değerlendirme ABD’ye aittir. Kendi hukukları çerçevesinde elbette onu değerlendirecektir. Bizim beklentimiz sadece Türkiye ile ABD arasında mevcut bulunan anlaşmalar ve uluslararası hukuk çerçevesinde bir karar vermesidir.” 

Okunma Sayısı: 1077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı