"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bin 603 lira maaş emekçiye zulümdür

06 Aralık 2018, Perşembe 22:16
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücret tesbit komisyonunun dün toplandığını hatırlatarak, “Hemen belirtelim ki bugün Türkiye şartlarında asgari ücretliye ödenen 1603 lira maaş; emeğe zulümdür, emekçiye zulümdür, insana zulümdür” dedi.

Asgari ücret komisyonunda konuşan asgari ücretli Görmez: Borcu borçla çeviriyoruz

Asgarî ücretin açlık sınırında tutulması haksızlık

Türkiye’de yapılan araştırmaların yoksulluk sınırının 6 bin 328 lira, açlık sınırının ise 1972 lirayı gösterdiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bu rakamlara rağmen eğer toplanacak komisyonda ‘çalışandan fedakarlık’ beklenirse, bu durum tam manasıyla trajikomik bir hal alacaktır. Milletimiz bugüne kadar yeterince fedakarlık yaptı. İktidar sosyal adaleti sağlamakla mükelleftir. Kimse bunu lütuf olarak algılamamalıdır. Emin olun sadece israf ve gösterişin önüne geçilse, bu ülkenin kaynakları herkes için yeterli hale gelecektir” dedi. 

Ankara – Ahmet Terzi 

Etiketler: karamollaoğlu
Okunma Sayısı: 1402
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı