"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir an önce normale dönmeliyiz

05 Aralık 2016, Pazartesi 00:02
15 Temmuz darbe girişimine ve OHAL soruşturmalarına ilişkin olarak, “suçlu ve suçsuz ayrımı çok önemli” diyen Gül, “Türkiye bir an önce normal hâle dönmeli” çağrısında bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN Türk özel yayınına katıldı. Kayseri’deki Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi’nde gerçekleşen yayında Abdullah Gül, idam cezasının tekrar getirilmesinin “Türkiye’ye yük olacağını” söyledi. İdam cezası geri getirilse bile 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar da dahil geriye doğru uygulanamayacağının altını çizen ve bu cezanın tekrar getirileceğini zannetmediğini belirten Gül, olağanüstü hâl uygulamasının sona ermesi konusunda, “Türkiye bir an önce normal hâle dönmeli” dedi. Darbe girişiminde bulunanlar için “yüz kere de idam edilseler yetmeyeceğini” belirten Gül, 15 Temmuz darbe girişimine ve OHAL soruşturmalarına ilişkin olarak, “Bu Türkiye’ye vurulmuş büyük bir darbedir. Ancak tabii suçlu ve suçsuz ayrımı çok önemli. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da zaman zaman bu konudaki kaygılarımı iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililer de zaman zaman bu konuda kaygılarını paylaşıyor” dedi.

AB süreci devam etmeli

Dünyadaki gelişmelere değinen Gül, “Türkiye ne yazık ki biraz içine kapandı” diyen Gül, kriz yaşanan AB ile üyelik müzakereleri sürecinin devam etmesi gerektiğini söylerken, “Avrupa zaten gelişmiş bir demokrasi, biz bundan faydalandık” yorumunda bulundu. Gül, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyelikle karşılaştırılan AB üyeliği konusunda ‘alternatif’ söylemini yanlış bulduğunu söyledi. Son dönemde Türkiye maalesef dış politikada içe kapanmış durumda” değerlendirmesi de yapan Gül, kriz yaşanan AB ile üyelik müzakereleri sürecine ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin tutumuna karşı mesajlar da verdi. “AB’ye sadece biz değil, bizden öncekiler de çok çaba sarf etti. Ama bizim hükümetimiz katılım müzakerelerini başlattı ve reformlarla Türkiye’yi güçlendirdi” dedi.

Biz Avrupa’dan faydalandık

Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreç Türkiye’nin işine yaramıştır. Avrupa zaten gelişmiş bir demokrasi, biz bundan faydalandık. Biz kendimize bakmalıyız, ne kadar çok faydalanırız bunun yolunu aramalıyız. Tabiî meseleler kapılar arkasında halledilmeli, aleni bir şekilde tartışmak fayda getirmez. Biz kendi üstümüze düşenleri yerine getirmeliyiz. En büyük kalkınma dönemini biz AB sürecinde gerçekleştirdik. Dünya ile bütünleştiğimiz için atacağımız her hareket bize olumsuz olarak dönebilir. Türkiye bir an önce eski günlerine dönmeli.”

Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim 

Gül, aktif siyaseti bıraktığının altını çizerken, “Tabiî ki bütün tecrübelerimi bir kenara koyacak değilim. Önce beni tanıyanlar şunu bilmesi gerekir ki, ben yerli bir insanım. Kendi değerlerimize inanan bir insanım. Bununla birlikte, Batı’yı, demokrasiyi ve hukuku çok iyi bilirim. Ben eğer siyaset yapacak olsam Batı’dan Avrupa’dan değil, kendi halkımdan destek alırım. 40 kere soruldu ve cevap verdim defalarca siyaseti bıraktım diye. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim. Böyle bir niyetim yok” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: abdullah gül
Okunma Sayısı: 3144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kerem

    5.12.2016 09:56:05

    Bunu elinde fırsat varken;Normal bir zamanda söyleseydin,inandırıcı olabilirdi.Şimdi anlaşılan tek şey:İş işten geçmiş sür ......... .................!!!!!!!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı