"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Birinci sözümüz Başkanlık değil

29 Mayıs 2015, Cuma
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Biz yeterli çoğunluğu sağladığımız takdirde yeni bir anayasa yapacağız. Birinci sözümüz budur. Sabah akşam amentü gibi başkanlık tartışmaya gerek yok. Birinci sözümüz başkanlık değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Birinci sözümüz, yeni anayasayı yapacak güce sahip olmak. Buna sahip olduğumuz zaman ki inşallah olacağız, en az 330’la, o zaman yeni anayasayı yaptığımızda ‘Bu ülke nasıl daha iyi yönetilebilir’ sorusunun cevabını da başkanlık sistemini de konuşacağız” dedi. Habertürk kanalında canlı yayınlanan “Türkiye’nin Seçimi 2015” programında soruları cevaplayan Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

Temsilde adalet olursa siyaset çok parçalı olur

Programda seçim barajınına da değinen Arınç, seçim barajının istikrar için gerekli olduğunu vurguladı. Temsilde adalet olursa siyasetin çok parçalı hale geleceğini belirten Arınç, “Temsilde adalet çok önemlidir, baraj buna mani. Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e yapılan müracaatlar reddedildi. Barajın ne kadar düşüreleceği bile bir tartışma konusu” diye konuştu.  

Beyannamede var

Arınç, başkanlık sistemine ilişkin soruyu cevaplarken, “Birinci sözümüz, yeni anayasayı yapacak güce sahip olmak. Buna sahip olduğumuz zaman ki inşallah olacağız en az 330’la, o zaman yeni anayasayı yaptığımızda ‘Bu ülke nasıl daha iyi yönetilebilir’ sorusunun cevabını da başkanlık sistemini de konuşacağız” ifadesini kullandı.Başkanlık sistemini, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2023 seçim beyannamesine yazdığını hatırlatan Arınç, ancak bunu realize edebilmenin seçimden sonra mümkün olacağını belirtti.

 

AA

Okunma Sayısı: 1561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı