"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Biz, gerçek bir demokrasi istiyoruz

16 Mart 2019, Cumartesi 00:21
Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz’in, Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Akgül, “Liderler kendi çizdiği misyonu demokrasi olarak göstermeye çalışıyor. Ama bence, Mersin demokrasinin dersini Türkiye’ye verecektir“ ifadelerini kullandı.

Mersin’de yerel seçimin oldukça dikkat çekmesi, son süreçte yaşanan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmemesi, halk tarafından olumsuz karşılandı. Demokrat Parti ise, Burhanettin Kocamaz’ın aday olamayışından sonra, İyi Parti’nin de destek verdiği eski milletvekili ve hazine müsteşarı Ayfer Yılmaz’ı aday gösterdi. Gündemin yakından takip eden, Akdeniz Belediye Başkan adayı Mustafa Akgül, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a yapılan, demokrasi ayıbını, bu demokrasi bayrağının yere indirilmeye çalışılmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ayfer Yılmaz hanımefendi tekrar Demokrasiyi ayağa kaldırmak için aday olmuştur” dedi. 

Esnaf kan ağlıyor 

Benzer durumun Akdeniz ilçesinde de yaşandığını belirten Akgül, “Akdeniz Belediye Başkan adayımız Akif Çiftçi’nin adaylığı olmayınca, yerine ben aday olarak çıktım. Şu an da seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu. “Biz Demokrat Parti adayları olarak, Kırat’ı Mersin’de hareketlendireceğiz” diyen Akgül, “Rakiplerimiz var. Mersin’de şunu söyleyebilirim, şimdi Akdeniz ilçesinde Demokrat Parti olarak biz varız. Vatandaşımızın bize teveccüh ile baktığını görüyoruz. Esnaf ziyareti yapıyorum. Esnaf kan ağlıyor. Demokrat Parti bu durumun farkında ve il ve ilçenin yapısını daha iyi biliyor, görüyor ve çare arıyor. Demokrasiyi kutuplaşma olarak gösterdiler. Biz bu şekilde bir demokrasi değil, gerçek bir demokrasi istiyoruz” ifadelerini kullandı. Demokrat Parti’nin özellikle Mersin’de demokrasiye katkı sunduğunu belirten Akgül, “Türkiye’de ve en çok da Mersin’de bu fazlaca kendini gösterdi. Şu yaşanan sürece baktığımızda, Mersin’deki bu tablo, Türkiye’ye bir ders olur temennisinde bulunmak istiyorum.” 

Mersin- C. Said Demirdöğmez

Okunma Sayısı: 1871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı