"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Bizim için helal lokmadan daha şerefli hiçbir şey yoktur''

01 Mayıs 2016, Pazar 14:03
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltı programında işçileri ağırladı.

Davutoğlu, 1 Mayıs'ta işçilerle kahvaltıda bir araya geldi. Çankaya Köşkü bahçesinde düzenlenen ve eşi Sare Davutoğlu'nun da katıldığı programda konuşan Davutoğlu, sözlerine, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak başladı.

"BU ACI GÜNLER GEÇER"

Bu sabah Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınayan Davutoğlu, saldırıda vefat eden şehit polise rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Davutoğlu, "Bu acı günler geçer ama bu milletin birliği beraberliği daha da tahkim edilerek geleceğe inşallah taşınır. Bütün yakınlarına taziyelerimi iletirken, milletimize başsağlığı diliyorum. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

"Emek ve değer üreten bütün işçilerimize ve çalışanlarımıza minnettarız. Bütün işverenlerin, işçileri ve çalışanları ile şükür sofralarında buluştuğu bir gündür bu gün. Hamdolsun ki eski acı günlere nispetle bugün baharı ve emeğin bayramını sevinç ve coşku ile kutluyoruz." diyen Davutoğlu, sendikalara teşekkür etti.

"HELAL LOKMADAN DAHA ŞEREFLİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

Gelir adaletini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Biz de bütün gayretimizle verdiğimiz sözleri yerine getirmeye, işçilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz, koşullarınızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca her bir eve giren rızkın en iyi şartlarda çoluğumuza, çocuğumuza ulaşmasına çalışıyoruz. Hürmeti, muhabbeti, taktiri, teşekkürü en çok emekçilerimiz hak ediyor. Sizlerle aynı sofrada yemek yemek bizim için gurur kaynağıdır."

Davutoğlu, "Emek bizim dünyamızda, geleneğimizde kutsaldır. Bizim için helal lokmadan daha şerefli hiçbir şey yoktur. Anadolu insanı helal lokmanın kıymetini çok iyi bilir ve helal lokma için çalışır. Ana sütü gibi helal denilen kavram ancak bizim kültürümüzde vardır. Allah helal lokmadan bizi ayırmasın ve boğazlarımızdan tek bir karış haram lokma geçirmesin. Bu bizlerin ister devlet adamı olalım, ister emekçi olalım, ister işveren olalım; helal ve haram kavramlarının karıştığı bir ortamda adaleti sağlamak mümkün olmaz." diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı