"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bodrum'da yaşanan sel afeti meclise taşındı

29 Eylül 2015, Salı 15:07
Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, geçen hafta salı günü Bodrum'da yaşanan sel felaketini, soru önergesiyle meclise taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi ve esnafa destek verilmesi yönünde herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığını sordu.

Geçen hafta salı günü Bodrum'da yaşanan sel felaketiyle ilgili MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, meclise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlamasını talebiyle soru önergesi verdi. Kentin ülkedeki en güzide turizm merkezlerinden biri olduğunu, çarpık kentleşmenin ve alt yapı yetersizliğinin neler yapabileceğini sel felaketinin tekrar gözler önüne serdiğini belirten MHP'li Erdoğan, "Onlarca işyerini su basmış, onlarca konut ve taşıt sel sularına teslim olmuştur. Vatandaşlarımızın mağduriyeti azımsanamayacak derecede büyüktür. Zaten zor bir dönemden ve kötü bir turizm sezonundan geçen esnafımız yaşanan felaket sonucunda ekmek kapılarının kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte daha da zor duruma düşmüştür. Konutlarını sel basan, taşıtları sele kapılıp kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın sayısı da azımsanmayacak kadar büyüktür. Dolayısıyla; sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, devlet bu zor günlerinde vatandaşlarımızın yanında olmalı, kudretini ve devlet olmanın gereklerini bir an önce yerine getirmelidir" dedi.

MHP'li Milletvekili Mehmet Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Bodrum'da meydana gelen sel felaketinde zarar gören toplam işletme, konut ve taşıt sayısı kaçtır? Sel felaketinin yol açtığı toplam maddi hasar ne kadardır? Zarar gören işletmelerin ekonomik darboğazdan çıkması için hükümetinizin öngördüğü bir çalışma programı var mıdır? Bodrum ilçemizin afet bölgesi ilan edilmesi düşünülmekte midir? İşletmeleri, yuvaları ve taşıtları kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın kredi borçlarının silinmesi, ertelenmesi veya yapılandırılması yönünde hükümetiniz tarafından sürdürülen bir çalışma var mıdır? Eğer böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır?" 

DHA

Okunma Sayısı: 1399
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı