"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böyle yorumladı: "Atılan taş ürkütülen kurbağaya değmemiştir''

18 Mayıs 2017, Perşembe 14:05
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin "Bir fotoğraf verme güdüsü ihtiyacı özellikle sadece ve sadece bundan kaynaklı bir ziyaretle karşı karşıyayız. Bir emojiyle tarif edilebilecek bir ABD'ye gidiş geliş kalmıştır. ABD'de Türkiye'nin itibari bir kere daha yerle yeksan edilmiştir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM CHP Grup Toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Bakanı Trump ile görüşmesi şu şekilde değerlendirdi:

"Atılan taş ürkütülen kurbağaya değmemiştir. Bu ziyarete ilişkin noktalama işareti bile yapılamaz. Olsa olsa sosyal medyada kullanılan emojiler kullanılabilir bu ziyarete ilişkin. Türkiye'nin Washington Büyükelçisinin bu görüşmede yer almaması skandal diye izah edilecek durumdur. Devlette devamlılık esastır. Yanlış olmuştur büyükelçinin orada olmaması. Bir fotoğraf verme güdüsü ihtiyacı özellikle sadece ve sadece bundan kaynaklı bir ziyaretle karşı karşıyayız. Bu ziyaretin tırnak içindeki başarısı Trump ve Erdoğan'ın fotoğraf vermesiyle sınırlıdır. ABD basını bu ziyareti Trump'ın Türkiye'deki papazın ABD'ye iadesini, Erdoğan'ın da Gülen'in Türkiye'ye iadesini istemesi olarak gördü. Dikkatle değerlendirilmesi gereken hususlardan birisi de Erdoğan'ın ABD'ye ayak bastığı gün Fetullah Gülen'in bir makalesinin yayınlanmasıdır. Türkiye'nin bu gelişmeyi dikkate alması gerekir. Bir emojiyle tarif edilebilecek bir ABD'ye gidiş geliş kalmıştır. ABD'de Türkiye'nin itibari bir kere daha yerle yeksan edilmiştir. Tansiyon düşürmek için ABD'ye gidilmeye gerek yoktur. Daha başka yol ve yöntemleri vardır. Sonuçları bakımından Türkiye lehine hiçbir kazanımın elde edilmediği bir ziyaretti."

Engin Altay, OHAL Komisyonu kurulmasına ilişkin “Türkiye'nin uzunca bir süre OHAL şartlarında yönetileceğinin çok açık bir göstergesidir.ö dedi.

***

Okumak için tıklayınız:

''Trump'ın ağzından bununla ilgili hiçbir şey çıkmadı"

Trump, Erdoğan'dan bunu istedi

Erdoğan Trump ile görüştü

DHA

Okunma Sayısı: 2014
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı