"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozdağ: Adil Öksüz MİT ajanı falan değil

28 Eylül 2016, Çarşamba 10:46
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen hareketinin 'Hava kuvvetleri imamı' olduğu öne sürülen Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğuna yönelik iddialara dair "Öksüz, MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda" dedi. Ayrıca Bozdağ, FETÖ soruşturmaları kapsamında 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını bunlardan 32 bininin tutuklandığını açıkladı.

NTV canlı yayınında konuşan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

  • (Firari 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğu iddiası) Öksüz, MİT ajanı falan değil. Bu FETÖ'nün  Türkiye kamuoyuna sunduğu bir propagandadır. Onu söyleyen kimse FETÖ tarafından kullanılan bir zavallı. (CHP lideri Kemal) Kılıçdaroğlu'nun bu bilgiyi getireni araştırması gerekir. Ana muhalefet liderleri de dahil herkesin kendisine gelen bilgileri teyit etmesi lazım.

'ÖKSÜZ'ÜN SERBEST BIRAKILMASI BENİM KAFAMDA DA BİR SORU'

  • Kılıçdaroğlu'na bilgi vereni FETÖ kullanıyordur. Bu adımlar Türkiye'nin bu yürüyen süreçte başarız olması için yapılan adımlardır. Adil Öksüz'ün serbest bırakılması herkes gibi benim de kafamda bir soru. O gün orada bir sivilin bulunması tutuklanmayla ilgili somut delil açısından kuvvetli bir kanıt. Tutuklamayla ilgili tutunaklarda pek çok ihmal var. Hakimlerde ihmal var, jandarma ve polis tutunaklarında ihmal var. Ayrıca HSYK jandarma ve polis için suç duyurusunda bulundu. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı gerekli çalışmaları yapacak kasıt varsa cezalandırılacaklar kasıt yoksa bu Türkiye kamuoyuyla paylaşılacak."

'ELBETTE YAKALANACAK'

  • Adil Öksüz'ü bütün güvenlik güçleri arıyor. Aynı şekilde ben vatandaşlarımızdan Öksüz'ü görenlerin de güvenlik güçlerine haber vereceğine eminim. Adil Öksüz elbet yakalanacak.

'70 BİN KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI, 32 BİNİ TUTUKLANDI'

  • FETÖ soruşturmalarında 70 bin civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında da tutuklama oldu. Süreç devam ediyor. Yeni tutuklamalar olabileceği gibi, serbest bırakılanlar da olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil.

'1.500 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖREVDEN ALINDI'

  • Cezaevlerine ilişkin ilk günden beri gerekli tebdirleri aldık alıyoruz. Şu anda infaz koruma memurları üzerinde bir akıl yürütme yapıyoruz. Şu ana kadar 1.500 kadar infaz koruma memuru şüphe nedeniyle görevden el çektirildi. FETÖ'yle bağlantısı olabileceğini değerlendirdiğimiz kim varsa gerekli işlemler yapılıyor. Devlet bunlarla ilgili tedbirleri alıyor.

'SİNCAN VE SİLİVRİ'DE UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR'

  • Hatta uçakla ve helikopterle bile gelecek saldırılara karşı tedbirler alındı. Şu anda Sincan'da ve Silivri'de uçuşa izin verilmiyor. Buralara hava savunma sistemleri kurduk. Aynı şekilde oralarda görevli olan jandarmanın da aldığı görevler var. Her türlü tedbir detaylı bir şekilde düşünülüyor. Cezaevlerinin içinde de dışında da her türlü tedbir alınmaktadır, alınmaya devam edilecektir.

'VATANDAŞLARIMIZ ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURABİLİR'

  • Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru imkanı var. Zannediyorsam 2012'den beri bu yol açık. Vatandaşlarımız Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilir. Bir kanunla FETÖ'den açığa alınan hakimlerin ve savcıların verdiği kararları yeniden yargılamaya açarsak o zaman bir sürü dava birikir. AYM'nin kendi hükümleri var ve bireysel başvuruyu yapanlar bu yolla hakkını arayabilir. Anayasa Mahkemesi hak ihlaliyle ilgili karar verirse yeniden yargılama yolu açılabilir.

'ABD'DEN RANDEVU TALEP EDECEĞİZ'

  • Fethullah Gülen'in emir ve talimatıyla TSK içerisindeki FETÖ mensubu askerler ve onlara eklemlenen askerlerce ve sivillerle darbe teşebbüsü yapıldığına dair kimsenin şüphesi yok. Onda herkes hemfikir. Şu anda deliller bu darbe girişiminin Fethullah Gülen emriyle yapıldığı açıktır. Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre ABD,  Gülen'i tutuklamak zorunda. Tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. İkinci olarak biz 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara'nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. Karar acil tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini somut bir şekilde ortaya koyuyor. ABD Başkan Yardımcısı'yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine somut deliller gelmeye başladığını ifade etti. Onlar değerlendirmemizin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini ifade ettiler.

RIZA SARRAF'IN YARGILANMASI

  • (İşadamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutukluluğu) Orada 17-25 Aralık'ın devamı şeklinde yürüyen bir konu. FETÖ mensuplarının aktardığı bilgilerle yürütülüyor.Türkiye bu haksız davaya karşı duruşunu sürdürecek.
Okunma Sayısı: 1935
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    29.9.2016 11:33:58

    Sn.Bakan zaten MİT değil AKP nin adamı deniyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı