"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozdağ: YSK kararları aleyhine hiçbir merciye başvurulamaz

22 Nisan 2017, Cumartesi 12:46
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararının CHP tarafından Danıştay'a götürülmesi hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmelerde, "YSK kararları aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye, merciye başvurulamaz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "YSK'nın kararları aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir merciye başvurulamaz" dedi.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

​2)YSK'nın verdiği kararlar aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye/mercie başvurulamaz.

​3)Buna rağmen başvuru halinde,Anayasa ve yasalarımıza göre Anayasa Mahkemesi ve Danıştayın "RET"kararı dışında karar verme seçeneği yoktur.

​4)Nitekim ayrımsız Anayasa Mahkemesi yapılan başvurulara "kabul edilmezlik",Danıştay ise aynı gerekçelerle onlarca "ret" kararı vermiştir.

​5)…Anayasa Mahkemesi kararları ile Anayasanın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemler bireysel başvurunun konusu da olamaz.

​​7)Milletin verdiği kararlar aleyhine hiçbir mahkemeye/mercie başvurulamaz.Milletin verdiği kararları,hiçbir mahkeme bozamaz/değiştiremez.

​​9)Demokratlar/millete güvenenler, milletin kararı istediği gibi olmasa dahi milletin kararını kabul ederler/milletin kararına saygı duyarlar

​11)Ancak demokrat olmayanlar/millete güvenmeyenler,istedikleri çıkmazsa milletin kararını kabul etmezler/milletin kararına saygı duymazlar.

​12)CHP,hem demokrat geçiniyor;ama demokrat gibi davranmıyor hem de halkçıyız diyor ama halka güvenmiyor.

​13)Demokrat gibi davranmayan demokrat,halka güvenmeyen halkçı olur mu?CHP,demokrasiyi içselleştirememiş ve millet iradesini hazmedememiştir.

​14)Ortada halkına inanmayan,demokrat davranmamayan,millet iradesini ve hukuku yok sayan,milletiyle mahkemelik bir CHP var.Tam evlere şenlik.

​15)Bilmeli ki milletten alamadığı kararı CHP, millet adına karar veren mahkemelerden alamaz.

​17)YSK'nın kararı aleyhine hiçbir mercie başvurulamayacağı anayasa hükmü olduğu halde CHP,bile bile neden yargıya gidiyor,sizce?

Okunma Sayısı: 1540
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • burak

    22.4.2017 21:20:16

    İşt gerçek adalet adamı ne böyük laf etmiş

  • özdemiroğlu

    22.4.2017 16:05:40

    Emin misin Bozdağ! YSK açık ve aleni şekilde kanunu ihlal etsin ve çiğnesin. Yargıya başvurulmayacak da, bayındırlık Bakanlığı'na mı müracaat edilecek?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı