"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu çelişki değil mi?

17 Ocak 2019, Perşembe 11:26
MHP’den ihraç edilen Samsun milletvekili Erhan Usta Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Hedef 2071” derken, diğer yandan 3 ay önceki gerçekleşme hesaplamalarıyla hedefi tutturduk diye övünmek, çelişki değil midir?’ dedi.

MHP’den ihraç edilen Samsun milletvekili Erhan Usta sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyon ve Merkezi Yönetim Bütçe Açığı hedefleri üzerine yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Usta açıklamasında, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılı enflasyon ve Merkezi Yönetim Bütçe Açığı için hedefleri tutturduk diyor.  5 yıllık hedefler planda, 3 yıllıklar orta vadeli programda, en kısa olarak da 1 yıllık hedefler yıllık programla konur. Yılın bitimine 3 ay kala konulan hedef değil, gerçekleşmeye yönelik hesaplamalardır! Enflasyon ve merkezi yönetim bütçe açığı gerçekleşmelerini, bu çerçevede değerlendirdiğimizde sonuç üzücüdür!’’ dedi.

Bu mu hedefi tutturmak?

Erhan Usta, hükümetin enflasyon hedeflerini gittikçe yukarı çektiğini belirterek, “Hükümet 2018 yılı enflasyonunu, 5 yıl önce % 4.5, 3 yıl önce % 5, 1 yıl önce % 7 hedeflemiş. 2018 yılı bitimine 3 ay kala bu yıl bitse bitse % 20.8’le biter denmiş, % 20.3’le bitmiş! Bu mu hedefi tutturmak? Hükümet, 2018 yılı bütçe açığını, 5 yıl önce -19.2 Milyar TL, 3 yıl önce -23.1 Milyar TL, 1 yıl önce -65.9 Milyar TL hedeflemiş. 2018 yılı bitimine 3 ay kala bu yıl bitse bitse -72.1 Milyar TL açıkla biter denmiş, -72.6 Milyar TL açıkla bitmiş! Yoksa bu mu hedefi tutturmak? Yeni Ekonomi Programıyla (YEP), adı üstünde, 2019-2021 yılları hedefleri konulmuştur. YEP’in performasına önümüzdeki yıllarda bakacağız. Fakat bir yandan ‘Hedef 2071’ derken, diğer yandan 3 ay önceki gerçekleşme hesaplamalarıyla hedefi tutturduk diye övünmek, çelişki değil midir?” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı