"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu eğitim sistemi varken kimse yatırım yapmaz

15 Mayıs 2015, Cuma 16:13
Gazeteci Yazar Güngör Uras, siyasi partilerin seçim vaadlerini değerlendirdiği yazısında, "Bugünkü eğitim sistemi ve bugünkü hukuk ve adalet düzeni ile ülkede yerli sermayenin de yabancı sermayenin de daha çok yatırım yapmasına, daha çok üretim yapmasına imkân yok" dedi.

Güngör Uras'ın dünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: Seçim tartışmalarında genelde her parti “vermekten” söz ediyor. Kaynak konusunda da genelde mevcut kaynakların yeniden dağılımı gündeme geliyor.

Ne var ki ekonomik sorunların, gelir dağılımındaki çarpıklığın, gelirdeki yetersizliğin, işsizliğin nedenleri başka. Devamlı ve daha çok verebilmenin tek  yolu, daha çok üretmek. Daha çok ihraç edebilmek.

Daha çok üretebilmek için ise önce eğitim sisteminin, sonra hukuk ve adalet yapısının düzeltilmesi gerekiyor. Bugünkü eğitim sistemi ve bugünkü hukuk ve adalet düzeni ile ülkede yerli sermayenin de yabancı sermayenin de daha çok yatırım yapmasına, daha çok üretim yapmasına imkân yok. Daha sonra tarımda ve sanayide ithalata bağımlı çarpık üretim yapısının düzeltilmesi gerekiyor.

Denilebilir ki, bunlar seçim öncesi seçmene kolay anlatılamayacak konular. Doğrudur ama, nasıl ki ekonomik vaatler ile halkın ekonomiyi düşünmesine kapı açıldı, aynı şekilde, ”ekonomide büyümeyi, kalkınmayı, gelişmeyi“ seçim konuşmalarında gündeme getirmek, kısa ve orta dönemde halkın bu konulara da ilgi duymasına imkân verecektir.

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1274
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    16.5.2015 10:20:14

    AKP bu ülkeye 2 temel alanda öyle zarar verdiki tamiri nerede ise asır alır.1.MEB yap-boz ile bu kısa zamanda olmasada 10 yılda düzeltilebiliir.Fakaat 2.olan müslüman insanımızın arasına nifak ve fitne-fesadı ise belkide asırlarca zor düzeltilir.ALLAHIM BU ŞERLERİN FİTNE-FESADINDAN,DİNİ İSTİSMAR EDEN ÇİRKİN VE NECİS SİYASETLERİNDEN SANA SIĞINIYORUM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı