"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bülent Arınç: Tanimayrum diyemezsin

03 Mart 2016, Perşembe 10:05
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı tanımıyorum" sözleri için "Madem anayasayı tanımıyordu o zaman 'ben bu anayasayı tanımıyorum' demesi lazımdı." dedi.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği kararı değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımıyorum” ifadesini eleştiren Arınç, “Her karar eleştirilebilir, tabi hukuki açıdan. Seni tanımıyorum demekle olmaz.” dedi. Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin ve Başkan Zühtü Arslan'ın Türkiye'nin ufkunu açacak bir karar verdiğini vurguladı. 

Bülent Arınç, Bilkent Üniversitesi'nde ‘Dünden Bugüne Türk Siyaseti’ konulu konferansta konuştu. Konuşmasında iktidara yakın basına yüklenen Arınç, söz konusu basının yayınlarında Anayasa Mahkemesi üyelerini hedef almalarına tepki gösterdi. Yandaş medyanın, mahkeme üyelerini 'Abdullah Gül’ün seçtikleri' ve 'Meclisin seçtikleri' olarak 2 kısma ayırdıklarını ve bunun ayrımcılık olduğunu ifade eden Arınç, “Bu cinayettir ve bu ayrımcılığın üstünden Abdullah Gül’e vurmaya çalışıyorlar. Zamanında kınadığımız bir işi, bizim saygı duyduğumuz medya neden böyle yapabilir? Bu insanların bir sıfatı yok mu? Bu insanların bir hukuk bilgisi yok mu? Bunların vicdanı yok mu? Bunların vatanseverliğinden kim şüphe edebilir? Ve ben 17 üyenin 12’sinin, 15’inin gerçekten çok iyi bir hukukçu olduğunu, vatanperver olduğunu da çok yakından biliyorum. Kaldı ki sayın başkan Zühtü bey, AK Parti’nin anayasa çalışmalarına bir akademisyen olarak katılmış bir insandı. Kendisine anayasayı emanet ettiğimiz bir insan bugün farklı karar verdi diye lince tabi tutuluyor. Ben sayın Anayasa Mahkemesi Başkanının yanındayım ve onu tebrik ediyorum ve huzurlarınızda da teşekkür ediyorum. Çok güzel, çok iyi ve Türkiye’nin ufkunu açacak bir karar verdi.” şeklinde konuştu.

3 ÜYEYİ DE TANIRIM

Anayasa Mahkemesi hak ihlali neticesine vardı. Adeta oy birliği ile... 12 üye, evet hak ihlali vardır, dedi üç üye hayır yoktur dedi. Ben üç taneyi de şahsen tanırım. Hukuka vicdana bağlı olduklarını bilirim. Göreceksiniz, yayınladığı zaman hak ihlali kararı, kendilerine göre bir gerekçeleri olacaktır. Ama 12 üyenin çok doğru çok yerinde, çok haklı bir karar verdiklerini düşünüyorum ve candan tebrik ediyorum. AYM kararları istesen de istemesen de herkesin kabul etmesi gereken kararlardır.

Dünyayı başıma yıktılar Erdem Gül ile Can Dündar ile ilgili olarak hem basın mesleği gazetecilik faaliyeti olarak bunu nasıl anladığımı söyledim hem tutuklanmalarına karşı çıktım hem de isnat edilen suçla suçlanamayacaklarını ifade ettim. Dünyayı başıma yıktılar ama hiç önemli değil.

TEMEL FIKRASIYLA CEVAP

Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen "Dünden Bugüne Türk Siyaseti" konulu konferansta değerlendirmelerde bulunan Arınç, Erdoğan'a gönderme yaptığı Temel fıkrasını şöyle anlattı:

"Temel İdris'e borç vermiş. Lakin bir süre sonra borç inkâr edilmiş. Konu davalık olmuş. İdris mahkemede "Temel'i tanımıyorum" demiş. Temel çıldırmış; kendisinin tanınmaması hali vardır çünkü. Bunun üzerine Temel tarihi cevabı verir. "Ben de seni tanımayirum." Biz bu duruma gelmeyelim." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi'nin bazı kararlarını beğenmediğini, bazılarını ise eleştirdiğini kaydeden Arınç, şöyle konuştu: “Her karar eleştirilebilir tabi hukuki açıdan. Seni tanımıyorum demekle olmaz. Bu karar şu, şu, şu sebeplerden dolayı eleştirilmelidir. Bu, bu sebeplerden dolayı da doğrudur’ dersiniz. Ama ben bu mahkeme kararını tanımıyorum derseniz. Bu Anayasanın belli hükümleri var. ‘Anayasa mahkemesinin kararları bütün kişileri, bütün kurumları bütün devlet organlarını bağlar.’ diyor. Keşke böyle yazmasa. Ama böyle yazmış ve bu anayasa yürürlükte kaldığı sürece de istesek te istemesek te bizi bağlıyor. Partilerimiz bu anayasaya göre kapatıldı, bizim için gereçli oldu. Erbakan Hocayı hatırlıyorum. Kabul etmiyorum, reddediyorum, bu vicdansızlıktır, bu hukuksuzluktur dedi, Youtube’da var konuşması ama ne yazık ki uymak zorundayız dedi. Şimdi anayasa mahkemesi kararlarına uymamak herhalde bu anayasa mevcut oldukça çok geçerli bir söz değil. Neden çünkü, Sayın Cumhurbaşkanımız bu mevcut anayasaya göre seçildi.”

Okunma Sayısı: 2186
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı