"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bütün atamaların durması, 'bakanlara güvenmiyorum' demek

31 Ağustos 2015, Pazartesi 13:47
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kamudaki atamaların durdurulması üzerinden yeni kabineyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın güvenmediği bir kabine. Bütün atamalar durmuş bir vaziyette. Bu bakanlara güvenmiyorum demek bu" dedi. 

"BİR BAKAN DÜŞÜNÜN ATAMA YAPAMIYOR"

Kılıçdaroğlu, "Yasal bir süreçte dahi benden izin alacaksınız diyor. Bu kabineden Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini herkes tahmin edebilir. Mevcut bakanlar seçime kadar hangi sorumlulukları üstlenecek. Bir bakan düşünün atama yapamıyor" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Hükümette Türkiye'nin renklerini orada görebiliyoruz" sözlerini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hangi renk Allah aşkına. Kabine hangi renkten oluşuyor. Bir kere Davutoğlu kendi kabinesine güvenmiyor. Atamalar durduruldu, benden habersiz adım atmayacaksınız diyor. Bizim kabinemiz 4 yıllık bir kabine gibi çalışacak diye başladılar. Daha birinci gününde genelge çıkarttılar. Bürokratlara diyorsunuz ki bakan istese dahi atama yapmayacaksın. Senin garantin benin deniliyor" dedi.

"BAHÇELİ'Yİ İKNA EDEBİLİRDİK"

Cumhurbaşkanı görev vermiş olsaydı hükümeti kurabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'yi koalisyona ikna edebilir misiniz?" sorusuna ise "Biz daha bir özel görüşme yapmadık. Bahçeli'yi ikna edebilirdik" yanıtını verdi.

CHP'NİN ADAY LİSTESİ DEĞİŞİR Mİ?

Büyük bir değişiklik olmayacak. Milletvekili çıkaramadığımız bölgelerde bir değişiklik olabilir.

Okunma Sayısı: 2293
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    1.9.2015 03:45:57

    7 HAZİRAN SEÇİMLERİ sonucu itibari ile meclisten tasvip görmemişlerin bütün atamaları keyfidir,adaletsizdir,hukuksuzdur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı