"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çanakkale ve Malatya'daki depremler hakkında önemli açıkama

08 Şubat 2017, Çarşamba 14:50
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çanakkale ve Malatya’da meydana gelen depremler konusunda vatandaşları uyardı.

Özhaseki, ‘’ Arkadaşlar deprem konusunda şunu bilmeliyiz. Bu şom ağızlılık değil. Türkiye bir deprem kuşağı ülkesi. Topraklarımızın yüzde 42’si deprem tehditi altında. Gerçeği bilerek hareket etmemiz gerekir’’dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki , Kayseri Valiliğini ziyareti sırasında depremlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘’Günlerdir vatandaşlarımızı, yetkilileri uyarmaya Çalışıyorum. doğru şeyler yapmaya çalışıyorum. Ara ara da yanlış mı yapıyorum diye de düşündüğüm oldu. İstanbul’daki son 2 toplantıda bunu dile getirdim. İstanbul depremiyle ilgili birtakım uyarılarda bulundum. Arkadaşlar deprem konusunda şunu bilmeliyiz. Bu şom ağızlılık değil’’ diye konuştu. Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

DEPREMLE KAVGA YERİNE BARIŞIK OLMALIYIZ

‘’Türkiye bir deprem kuşağı ülkesi. Topraklarımızın yüzde 42’si deprem tehditi altında.. Fay hatlarımız var. Kırılmalar var. Deprem kuşakları var. Bunların dışarıya vurumları var. Gerçeği bilerek hareket etmemiz gerekir. Gücümüz yeraltındaki hareketlere yetmiyor. Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Depremle kavga etmek yerine barışık olmalıyız. Yani, ne demek istiyorum, bütün bu gerçeği bilirsek bizler doğru işler yapmış oluruz. Yerin altında neler oluyor, bitiyor, bilmiyoruz. Bilsek bile birşey yapacak durumumuz yok. Birkaç saniye öncesi, depremi hissedebiliyoruz. Bunun gerçek olduğunu bilmek ona uygun davranmalıyız. Neyi kastediyorum, sağlam zeminler üzerine sağlam binalar yapmalıyız. Bizler ancak böyle başlıca önlem alabiliriz.’’

2018’DE 500 BİN SAĞLIKLI KONUT YAPILACAK

Bakan Özhaseki, 2017’de yeni konutlarla ilgili finansman ve projelerin yapılacağını 2018 yılında ise 500 bin sağlıklı konut yapacaklarını söyledi. Özhaseki ‘’Önümüzdeki yıllarda, kimliksiz ve sağlıksız olan 500 bin konutun değiştirilmesi için bir program yaptık. 2018 yılını pilot yıl olarak ilan ettik.Bu yıl hazırlıkları yapıyoruz, finansman kaynaklarını hazırlıyoruz. Gelecek yıl ,2018’de 500 bin konut yapacağız. Bunun 250 bini İstanbul'da, 250 bini Anadolu’da. Allah bu günlerde deprem vermesin, hiç vermesin. Verirse de en geç zamanda versin ki, biz de o zamana kadar hazırlığımızı yapabilelim.’’ diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İstanbul’da AFAD tarafından belirlenen toplanma bölgeleriyle ilgili olarak eleştiride bulunanlara bu yerlere ilişkin bilgilerin ve haritaların gönderileceğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili haberler:

''Şiddeti de en az 7 olacak gibi gözüküyor''

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/siddeti-de-en-az-7-olacak-gibi-gozukuyor_423065

İstanbul hakkında korkutan açıklama

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/istanbul-hakkinda-korkutan-aciklama_421130

Tedirgin eden gerçekler!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/tedirgin-eden-gercekler_407185

İlk kentsel dönüşümde sınıfta kaldık: ''Ortak alanımız 4 tane bank''

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/ilk-kentsel-donusumde-sinifta-kaldik-ortak-alanimiz-4-tane-bank_415283

Konutlar dönüşüyor, alışkanlıklar dönüşemiyor: Kentsel dönüşüm nasıl olmalıdır?

İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen vatandaşların yeni yaşam biçimleri ve beklentileri akademisyenlerin araştırma konusu oldu.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/konutlar-donusuyor-aliskanliklar-donusemiyor-kentsel-donusum-nasil-olmalidir_392428

DHA

Okunma Sayısı: 3609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • burhan

    8.2.2017 15:28:37

    istanbulda dweprem olsa kaçacak yer yok ne sağlıklı konutu

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı