"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çavuşoğlu'ndan Kazak gazeteciye: FETÖ'cü gibi gördüm sizi

16 Mart 2018, Cuma 21:50
Astana zirvesi kapsamında Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları basın mensuplarının karşısına geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir gazetecinin kendisine yönelttiği Afrin sorusuna çok sert tepki verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Terörle mücadele etme bahanesi ile sivillerin öldürülmesine karşıyız biz. Terör örgütleri, teröristler nerede olursa olsun etkisiz hale getirilmelidir” dedi.

“Siviller konusunda herkesin azami hassasiyet göstermesi gerekiyor”

Sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yürütülen operasyonlarda farklı stratejiler uygulanması gerektiğine değinen Bakan Çavuşoğlu, “Teröristleri etkisiz hale getirme konusunda özelikle sivillerin ağırlıkla yaşadığı bölgelerde değişik stratejilerimizin olması lazım, yani sivillerin etkilenmemesi gerekiyor. Doğrudan o teröristleri hedef almamız lazım, onları etkisiz hale getirmemiz lazım. Özelikle teröristler ve sivillerin ayrışması konusunda da yine etkin bir stratejimizin olması lazım, özelikle teröristlerin baskısı altına olunan yerlerde, yani teröristlerden korkan insanların, teröristleri uzaklaştırmasını beklememek lazım, bizim kendi stratejilerimizin olması lazım. Tüm teröristlerin İdlib’e gitmesine de karşıyız, çünkü orada sivil halka, muhalefete ve hepimize tehdit oluşturuyorlar. Dolayısı ile siviller konusunda herkesin azami hassasiyet göstermesi gerekiyor. Doğrudan teröristleri hedef almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“FETÖ’cü ağzı ile sorulan sorulara cevap vermiyorum”

Basın toplantısı sırasında bir yerel gazetecinin kendisine yönelttiği, “Afrin operasyonu Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit değil mi?” sorusuna sinirlenen Çavuşoğlu, “Kim olduğunuzu bilmiyorum. Sizi FETÖ’cü gibi gördüm. Ben FETÖ ağzıyla sorulan sorulara cevap vermiyorum” şeklinde cevap verdi. Olayın ardından basın toplantısı sona erdi.

Okunma Sayısı: 2797
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mahmudoglu

    17.3.2018 12:23:59

    Her işten sıvışmanın yöntemi FETÖ olmuş anlaşılan.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı