"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cemaatler hedef alınmasın

25 Eylül 2016, Pazar
Devletin öfke ve öç alma duygusuyla yönetilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “’Cemaatleri bitireceğiz’ ön yargısıyla yola çıkmamak gerekir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kahramanmaraş’ta düzenlenecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplası’na katıldı. Hükümete seslenen Kılıçdaroğlu, “‘Cemaatleri bitireceğiz’ ön yargısıyla yola çıkmamak gerek” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamında çıkarılan kararnamelerle üniversitelerin, askerî liselerin ve dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi.

İntikam alıyorsunuz!

Darbe girişiminden sonra ilân edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla birlikte yaşanan mağduriyetlere değinen Kılıçdaroğlu, “Kimin evlerinden ayakkabı kutularında paralar çıktı. ‘Benim yolsuzluğumu ortaya çıkardınız’ diye intikam alıyorsunuz” dedi. Kılıçdardoğlu, “Bu memleketi istedikleri gibi yönetemezler. Öc alma duygusuyla, kinle yönetemezsiniz. 81 il başkanına talimat veriyorum, bütün mazlûmlara sahip çıkacaksınız” açıklamalarında bulundu. 

Bu memlekete huzuru getirin

Yaşananların sorumlusunun iktidar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Hep istikrarlı Türkiye dediler. Ne demek istikrar? Tek parti olsun koalisyon olmasın. 14 yıldır yönetiyorlar. İstikrar mı geldi? Herkes elini vicdanına koysun. Tek başına ikltidarsınız. Ekonomiye bakıyorum. Felâket bir şey. İşsizlik 4 gençten biri işsiz. Bunu bile çözememişsiniz. Kim bunun sorumlusu? Vatandaş borç batağında. 2002’de vatandaşın borcu 6 milyar. Şimdi 2016 Temmuz 339 milyar lira. Bu memlekete huzuru, kardeşliği getirin” diyerek iktidara seslendi.

Türkiye’nin itibarına ne oldu?

Dış politikada yanlış üstüne yanlış yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Mısır’la kavga ettik. Rusya, Libya ile ettik. Sonra araya yalvardılar, yakardılar özür dilediler. Türkiye’nin itibarıyla oynamaya kimin hakkı var. Gazze ablukasını kaldıracağız dediler. İsrail açık denizde vatandaşlarımızı katletti. Estiler gürlediler. İsrail’le anlaşma yaptılar. İsrail özür dilemedi. İsrail şart koştu. Dâvâlardan vazgeçeceksiniz dediler. Vazgeçtiler. Kanun istediler. O da oldu. Ablukayı kaldırmam dedi kabul ettiler. Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara sattılar. Buna sessiz mi kalacaksınız?” diyerek vatandaşlara seslendi ve herkesi yaşananlar karşısında uyanık olmaya dâvet etti. 

Adalet olmadan huzur olmaz

15 Temmuz sonrası yaşanan mağduriyetleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Faturayı nasıl ödettiler. Bir kısmı hapiste. Kimisinin mal varlığına el konuldu. Böyle bir devlet anlayışı olabilir mi? Bu memleketi biz böyle mi kurduk! Kimisi de açığa alındı. Kimisi devlet memuriyetinden tamamen çıkarıldı. Mahkeme kararı yok delil yok. Adamcağız mahkemeye gidemiyor. Böyle bir devlet mi olur? Kimisinin fabriakasına el konuldu. Kimisinin yurtdışına çıkışını yasakladılar. 14 yıl sonunda memleket bu hale geldi. İstikrar istikrar dediler. Bütün bunların hepsini herkesin düşünmesi lâzım. Bu memleket bizim. Adalet çok önemli bir kavram. Adalet mülkün değil, devletin temelidir. Adaletin olmadığında huzur olmaz.” dedi. 

Okunma Sayısı: 5636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    25.9.2016 11:10:04

    Kaderi ilahiyeye bak.DİN-İMAN ve cemaatleri kullanarak SİYASİ EMELLERİNE NAİL OLANA,dünün dine muarız partisinden AHLAK,FAZİLET,EDEP,HAYA,HAK-HUKUK ve ADALET DERSİ vermek varmış. MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNİ SİYONİSTE SATAN,Halkı PKK hain,cani,katil ve kalleşlerine yem eden,şaibeli,ahlak yoksunu zatı kollayıp,halkı hırsızlara soydurtan ve haksız kazanç elde edenleri koruyan YASA ÇIKARTAN,fuhuşu,uyuşturucuyu,faizi müslümana musallat eden AKP ibret alırmı derseniz'AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ,GÖRÜNÜR ŞAHSIN RÜTBEİ AKLI ESERİNDE,diyen ZİYA PAŞA'NIN VECİZİHTARI VE DÜRBÜNÜYLE PEK alacağa benzemiyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı