"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevik Bir ve AKP

06 Mart 2012, Salı
AKP kurucularından olan İlnur Çevik’in geçtiğimiz yıllarda Ankara’da düzenlenen bir konferansta “28 Şubatçılar başbakanlık danışmanları arasında mı?” sorusuna verdiği “Çevik Bir, Başbakanın danışmanlığı görevindedir, AKP’nin kuruluşundan itibaren parti için yurt içinde ve dışında aktif görevler ifa etmiş, AKP’nin kurduğu 58. Hükümetten itibaren de Başbakanın çok yakınında danışman kadrosunda istihdam edilmektedir.” cevabı çok şaşırdığımız bir cevap olmamıştı.

Yine AKP’nin beyin kadrosundaki kurucularından olan Abdüllatif Şener’in “28 Şubat sürecini yöneten isimlerden biri Çevik Bir’dir ve şimdi Başbakan’a yakındır.” sözleri bu ilişkileri görmemiz açısından önemlidir.
28 Şubat sürecinde dik duruşuyla tanınan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in geçtiğimiz yıllarda Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda “Çevik Bir’in AKP’ye danışmanlık yaptığını” vurgulaması da AKP-Çevik Bir arasındaki güçlü ilişkinin haline yapılan en önemli vurgu olmuştu.
Zaten Çevik Bir de AKP’nin 3 Kasım 2002 tarihinde tek başına iktidar oluşunu ilk öven kişilerden biri olmuştu.
Yıldıray Çiçek, Ortadoğu, 1.3.2012

Okunma Sayısı: 9076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat58

    6.3.2012 00:00:00

    Şaşırdınız mı?Hayır...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı