"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevinde 1081 tutuklu hasta ve tahliye bekliyor

26 Mayıs 2017, Cuma 00:05
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, tahliye edilmesine ilişkin sorularının TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından geri gönderildiğini açıkladı.

Yarkadaş, “Önerge, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı da rahatsız etmiş.AKP’liler Kavurmacı’nın üzerine titriyor” dedi. İsmail Kahraman’ın geri yolladığını ve Başbakan Yıldırım’a ulaştırmadığını belirttiği diğer soruyu da açıklayan Yarkadaş, şöyle devam etti: “Cezaevinde 1081 tutuklu hasta ve tahliye bekliyor. Bu sayı bizim değil Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı bir veri. Benim Meclis’te gündeme getirdiğim bir tutuklunun durumunu da aynı önergede dile getirdim. Wernice Korsakoff hastası Bülent Özdemir ile şizofreni hastası Kemal Gömi’nin durumuna dikkat çektim ve ‘Bu kişiler siyasi akrabalara sahip olmadıkları için mi tahliye edilmiyor?’ diye sordum. Başkana Kahraman bu sorumdan da rahatsızlık duymuş; çünkü; aynı soruda ‘Bu kişilerin hastalıkları, Kavurmacı’nınkinden daha mı önemsizdir?’ demiştim. Kahraman bu soruları geri yolladığına göre, cevabımızı almış olduk aslında.”

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 3026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı